Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Slechte nacht | Home | Informatie »

Bienvenida en Santa Marta!

Zaterdag 05 november 2011 @ 00:00 We hebben vannacht heerlijk geslapen en al vroeg komt de manager van de haven langs. We gaan rond 10 uur ankerop de haven in. De haven is er net een jaar en nog zo nieuw dat hij nog niet af is. We worden opgevangen, letterlijk, door de jongens van de haven. Het meest waanzinnige en gastvrije ontvangst dat wij ooit hebben meegemaakt. De Spaanse taal, is weer even wennen, maar het gaat prima.


Voordat we iets kunnen gaan doen, zullen we eerst moeten inklaren. Normaal gaan we dan zelf op pad langs de verschillende gebouwtjes en loketten. Maar nee, hier doet een agent dit voor je. Tegen betaling natuurlijk. Het wachten is dus op Dino, de agent die de marina ons aanbeveelt (Je roept de haven op kanaal 72 en meldt dan ook dat je een agent nodig hebt). Dino is hier kind aan huis, want we zien hem de andere dagen druk heen en weer lopen bij nieuwe binnenkomende en vertrekkende boten. Hij is ontzettend behulpzaam en regelt onze papieren prima. We krijgen ook meteen een kaartje van Santa Marta en hij tekent de belangrijkste dingen hierop aan; de supermarkt, wisselkantoor en ATM. Hij gaat met onze papieren nu verder langs de verschillende instanties en zal morgen de papieren en onze paspoorten terugbrengen. Dit alles doet hij voor 50 USD. We hebben hogere bedragen gehoord, dus het is nog even afwachten of dit bedrag alleen het inklaren is en we het bedrag weer moeten betalen als we uitklaren of dat het inclusief is.

Het is een grote haven, waar wat ‘sjieke’ vissersboten liggen en verder is het merendeel cruiser. We zien veel bekenden, waaronder de Windsong en de Wigwam. De douches zien er waanzinnig mooi uit, natuursteen met rvs en een glazen douchedeur. Aan het einde van de dag merk ik, dat er ook nog heerlijk warm water uit de kraan komt, terwijl de ruimte zelf lekker koel is door de airco!!Vanaf de haven ziet de stad er niet heel bijzonder uit. We zien een paar hoge gebouwen, gebouwen die op bunkers lijken en een boulevard met palmbomen. Normaal heb ik een paar dagen nodig om aan een nieuw land, met haar geuren, kleuren en energieën te wennen, maar nu….Santa Marta omarmt me meteen. De waanzinnig mooie gebouwen, soms kleurrijk opgeknapt, maar soms nog steeds vervallen, waardoor je de geschiedenis voelt. De mensen zijn vriendelijk, kijken je open aan en lachen. De smalle straatjes vol met stalletjes, de verkoelende pleinen met schaduw van de bomen en gebouwen. En de schattige boulevard aan het, niet zo aanlokkelijk uitziende, strand, waar verkopers van ‘helados’(ijs), ‘aguila’(het locale biermerk) en ‘jugos’(vers geperste sapjes) elkaar verdringen, tussen de flanerende mensen.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.