Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Informatie | Home | Eten, buren en frustr… »

Taganga

Dinsdag 08 november 2011 @ 00:00 Een authentiek vissersdorpje. Die hebben we nog niet zo vaak gezien ;-), dus wilde we Taganga ook wel eens bezoeken. Samen met de Amerikanen, de Boto (Ed & Vicky) en de Keltic Dream (John & Dawnelle), op pad. Je hebt hier kleinere busjes voor een korte afstand. Deze rijden af en aan in het oude centrum en omdat het veelal eenrichtingsverkeer is, is het gewoon in de straat gaan staan waarin de auto’s en bussen de juiste kant op rijden en dan zwaaien. De kleine busjes zijn over het algemeen wel slecht, vering is versleten door de slechte straten en de bekleding…tja, die is er soms niet eens meer. Maar het is een goedkoop en goed vervoersmiddel voor ons én de localen.


Je ziet weinig toeristen in Santa Marta, dus alles wat je ziet, busjes, taxi’s, maar ook alle stalletjes op straat en de vele (gewone en toeristen-) winkels, zijn dus zeker ook voor de locale zelf. Het busje bracht ons in een kwartiertje in Taganga. Santa Marta is groot!! Het ligt in een dal van de Sierra Nevada de Santa Marta. Dit was met het rijden duidelijk te zien. Eerst nog een hele tijd de stad en toen het busje langzaam ging klimmen werd het meer bebost en gingen we de bergen in.

Taganga wordt hier aangeprezen als een authentiek vissersdorpje, wat leunt tegen het Tayrona National Park. Maar, zoals de Lonely Planet ook omschrijft is het meer ‘Gringo Paradise!’. Gringo is het lokale woord voor Amerikaan, oftewel buitenlander. En ja, Taganga is erg toeristisch, al zien we weinig toeristen, maar het blijkt overduidelijk uit de vele eet- en slaapgelegenheden en de prijzen. Die zijn bijna het dubbele dan in Santa Marta. Verder is het een heel leuk relaxed dorpje. We lopen wat heen en weer en zien vele straten verwoest door de vele regen van de afgelopen dagen. We zagen het gisteren al op het nieuws, in Barranquilla zijn zelfs huizen verwoest of staan op instorten. In Santa Marta loopt het water via de straten goed weg de zee in. Wij merken er dus weinig van. Maar op de ene foto van de verwoeste straat, staat helemaal achterin een auto, per ongelijk of express?

We eten een heerlijk dagmenu aan het water, waarbij we uitkijken over het water met de verschillende vissersbootjes. Het strand is hier niets, maar je kunt voor een paar duizend pesos (delen door 2.5000) naar een schitterend strandje (zo verteld men) verder op. Taganga staat ook bekend als ‘party zone’. Daar is nu weinig van te zien, het stadje slaapt eerder. Misschien na een heftige nacht. Maar de grote disco en verschillende tentjes maken dat ik er niet van op kijk.

We zijn net terug in Santa Marta als de regen weer met bakken uit de lucht komt. Geeft niets, een uurtje, hoogstens 2 en dan is het weer over.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.