Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Kerst gekte | Home | Elke dag wat anders »

El Libertador

Zaterdag 19 november 2011 @ 13:45 Eergisteren werd Vicky (van de Boto), 50 jaar. Conform de NL’se traditie hebben wij natuurlijk een pop in elkaar geknutseld en wat pamfletten verspreid over de haven. Ze vond het erg leuk en we hebben ’s ochtends gezellig koffie gedronken. ’s Avonds zijn we samen met de Boto en de Happy Bird, pizza gaan eten. De size XL die ze daar hadden, deed z’n naam eer aan. We hebben met z’n 6’en dan ook maar twee mediums genomen, waarna we allemaal hartstikke vol zaten. Dat zijn nog eens pizza maten.Op z’n goed Colombiaans gebruik zijn we daarna nog even over de boulevard gaan wandelen, Paseo de Bastidas. Ik had vorige keer foto’s van de kerstverlichting laten zien. Nou, die zijn alweer zwaar achterhaald!! Wat er in de afgelopen dagen weer bij is gekomen… Ongelooflijk!! Je kunt bijna naast zo’n boom gaan zitten en gewoon een boek lezen. Maar het is waanzinnig om te zien. Ik hou toch al zo van de kerst!

Gisteren zijn we samen met Vicky en Ed (Boto) naar Quinta de San Pedro Alejandrino. De eigenaar van de ‘hacienda’ heeft in 1830 Simón Bolívar uitgenodigd om uit te rusten voor zijn reis naar Europa. Hij leed toen al aan tuberculose en is op de ‘quinta’ overleden (Chávez (president van Venezuela) betwijfeld dat hij aan tbc is overleden en heeft, in 2010, daarom zijn graf laten openen om zijn veronderstelling te staven dat Bolívar is vermoord. Ik kon niets vinden over het uiteindelijke ‘resultaat’). De ‘hacienda’ is in de 17e eeuw gebouwd en er werd gebruikt voor de suikerriet. Ze hadden zelfs een eigen distillery.

Simón Bolívar stond aan de wieg van de landen Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela en Bolivia. Hij was een Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder en staat in deze landen nog steeds bekend als El Libertador, de Bevrijder. De ‘hacienda’ had schitterende gebouwen en de tuinen moeten erg mooi zijn geweest. Helaas waren deze wat wild begroeid en oogde het geheel wat rommelig. Er waren gele, de originele, en witte gebouwen, de nieuwere. De schitterende strakke Spaanse architectuur vind ik geweldig! Veel symmetrie, dikke muren, hoge gebouwen, relatief kleine ramen met zwaar houten luiken en ‘tralies’. Grote galerijen om de zon van het huis af te houden. Schitterend!!


een reactie

Kom op, met iets meer moeite lees je zo meer over het onderzoek naar de dood van Bolivar:

“On January 2008, President of Venezuela Hugo Chávez set up a commission to investigate theories indicating that Bolívar could have been the victim of an assassination. On several occasions, Chavez has claimed that Bolivar was in fact poisoned by “New Granade traitors”. In April 2010, infectious diseases specialist Paul Auwaerter studied existing records of Bolivar’s symptoms and concluded that he may have suffered from chronic arsenic poisoning, but considered that both acute poisoning and murder were unlikely. In July 2010, Bolívar’s body was ordered to be exhumed to advance the investigations. In July 2011, international forensics experts released their report claiming there was no proof of poisoning or other unnatural cause of death.”
(van http://en.wikipedia.org/wiki/Sim%C3%B3n_..).
Mark Mulders (URL) - Maandag 21 november 2011 @ 05:22  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.