Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« El Libertador | Home | Mr. Sam »

Elke dag wat anders

Maandag 21 november 2011 @ 10:51 Hier is er elke dag wel wat anders aan de hand en ga dus niet de stad in zonder mijn fototoestel. Er gebeurd hier altijd wel iets. Een aantal dagen geleden zagen we in het grote park, Parque Bolívar, allemaal kleine politieagentjes. Heel schattig, grote boots onder de stoere broek en witte polo. Er stond ook een grote tent met daarin ‘echte’ politieagenten. We hebben met een commandant gesproken. Vanaf zo’n 5 jaar kunnen kinderen, op zaterdag, naar de politieschool. Het zijn m.n. kinderen van politieagenten. Ze oefenen van alles en het is goed voor de bewustwording, saamhorigheid, onderwijs en vrede. Ze worden al ‘ingezet’ bij kleine civiele taken, zoals het begeleiden van optochten ofzo. Heel gaaf!! Je ziet hier namelijk ontzettend veel politie op straat, maar daar gaat niets bedreigends van uit, ze zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Voor de mensen hier, hebben zij veel goeds gebracht en is de zichtbaarheid ontzettend belangrijk om crime tegen te gaan. Als je de kinderen al jong bewust maakt van de belangrijkheid, ik denk dat dat alleen maar goed is. Voor ons is het wel een nieuw fenomeen…je moet je eens voorstellen dat in NL kinderen al lid van de politie kunnen worden…volgens mij worden die dan ook meteen gepest op school. Geloof dat ze in NL niet zo’n hoge (politie) pet op hebben van de politie als hier.


Een paar dagen geleden stonden we ineens tussen de majorettes en trommelaars. Groepen uit het hele land hadden zich hier verzameld voor een soort wedstrijd. Geen idee hoe dat precies heet, maar wel grappig om te zien en te horen. En tot pret van de mannen hebben we ook Miss Colombia in het echt gezien, eergisteren. Bovenop een (rijdende) ladderwagen van de ‘bomberos’, de brandweer.


Het zijn leuke afwisselingen tussen de kleine en iets grotere klusjes. Etienne heeft de watermaker helemaal schoongemaakt en gespoeld, terwijl ik bezig was met screens voor de ramen. Zoals ‘oude lezers’ nog weten, moest ik nog steeds een gordijntje maken. Nou, dat hoeft niet meer. In deze hitte is het namelijk beter om te zorgen dat er geen zon op de ramen komt. Ze zijn klaar, maar ik heb nog geen touwtjes om ze vast te maken, dat is het eerst waar we in Cartagena (daar zijn watersportzaken) naar gaan kijken. Verder zijn er nog wat kleine dingen gedaan. Zo is ook alles weer lekker schoon, ik had gisteren het laatste wasje. Dat kan best buiten drogen ipv de droger in. Fout!!! Het was gisteren een echte regendag! Normaal regent het hier tegen de avond of ’s avonds, maar zo’n een uur lang, goed hard, maar het begon gisteren in de middag al. Shit, het was nog natter dan toen het uit de wasmachine kwam. Op het moment dat het hier erg regent, lopen meteen de straten vol met water. Maar dat is normaal, mensen gaan ook niet, net zoals in NL, meteen rennen bij de eerste druppels, het is een heerlijke verkoeling. Alleen dat water op de weg is wel lastig, de taxi’s scheuren nog net zo hard voorbij en het is uitkijken dat je geen douche krijgt. Daarnaast zijn de stoepen wel droog omdat ze hoog zijn, maar oversteken is op sommige plekken alleen maar te doen als je gaat zwemmen. Je moet soms een heel stukje omlopen.


Toch zijn we gisteren gezellig met de Boto en Celtic Dream gaan eten bij een Palestijns restaurant. Shoarma dus, of zoals ze hier en in Marokko schrijven, Shawarma. Grappig, ben je in Colombia, eet je Arabisch.


Vandaag is het klaarmaken voor vertrek. Vanavond, rond zo’n 8 uur, gaan we deze geweldige stad weer verlaten en op naar Cartagena. We stoppen halverwege nog voor een overnachting in een baaitje en dan verder. Ik blijf een drama met afscheidnemen, nu hoeft het dan niet van de mensen (de Boto en Celtic Dream volgen een aantal uren later), maar van de stad. Ik vond de warme energie en openheid van deze stad met z’n mensen toch wel heel bijzonder….


een reactie

He Denise, nog een privelesje Yoga gekhad van de Celtic Dream? Ik wil ook graag verder zeilen, kan niet wachten. Baai baai!
annet () - Dinsdag 22 november 2011 @ 16:14  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.