Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mr. Sam | Home | Oude stad »

Cartagena

Donderdag 24 november 2011 @ 15:05 Cartagena is de andere oudste stad van Colombia. Toen wij gisteren Cartagena naderden, hadden wij dit idee niet….de skyline van Cartagena bestaat uit wolkenkrabbers! Dat was een rare gewaarwording.

De tussenstops die wij voor gisteren in gedachten hadden bleken ons niet gunstig gezind, de swell stond recht de baaitjes in. Dus maar doorvaren, met als gevolg dat we in het donker Cartagena zouden moeten aanlopen. En dat is altijd spannend. De baai van Cartagena is groot en heeft twee ingangen; Bocachica en Bocagrande. Bocachica is goed verlicht en betond, alle commerciële grote schepen gaan via deze weg. Bocagrande is een ander verhaal. Om de baai beter te beveiligen tegen de piraten hebben ze deze ingang afgesloten met een muur onder water. Ze veranderden dan elke keer de doorvaart door de muur zodat de eigen schepen hier wel doorheen konden. Ik praat nu over de 18e eeuw, maar die muur ligt er nog steeds, met nu wel een vaste doorvaart, aangegeven door verlichte tonnen. Dat verkort onze reis met zo’n 5 mijl. De stad was schitterend verlicht en de kaart was perfect. Hier zouden toch de tonnen voor de doorvaart moeten zijn…. De rode zagen we al een tijdje, maar groen. Ineens zie je dan, in het donker, een ton naast je. Zonder licht, dit moet groen zijn. Zucht, we zijn erdoor.

Even verder laten wij ons anker zakken bij Club Nautico, met aan de ene kant wolkenkrabbers, de andere kant een containerterminal en in de verte zien we de oude muur van de oude stad. Is dit Cartagena? Ik mis de jongens van de haven die ons opvangen, het lekker meteen even de steiger op kunnen lopen en het vooruit zicht op een warme douche. En bovenal natuurlijk de sfeer van Santa Marta. Hmm…ik probeer mijn eerste indruk blank te houden…

Vandaag is er niet veel veranderd, dan dat het licht is en we zien hoeveel zeilboten hier wel niet voor anker liggen. We hebben al even een praatje gemaakt met de Boto, die hier gisterenmiddag aangekomen zijn. Vanavond zijn we bij hun uitgenodigd voor Thanksgiving. Gezellig!!


Ik denk dat we vanavond ook onze schoen maar zetten, want blijkbaar is Sinterklaas internationaal geworden en heeft nu ook Zwarte Pieten in de Carieb en hier in Colombia. We zagen er daarstraks namelijk al een in de mast zitten en zwaaien!!


twee reacties

Hoi Denise, Etienne!
Geniet altijd weer van jullie belevenissen! Geniet ervan! Let goed op jezelf!

Wünsche Euch einen besinnlichen 1. Advent!

Liebe Grüße von uns allen!

Anky
Anky Gemke-Schadee () - Vrijdag 25 november 2011 @ 17:15

Hier is de sinterklaas koorts ook los gebarsten. Julia vind het allemaal prima, vooral de pepernoten;-)
danielle () - Zondag 27 november 2011 @ 07:29  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.