Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Cartagena | Home | Lost »

Oude stad

Zaterdag 26 november 2011 @ 11:57 Op 24 november is het Thanksgiving in Amerika. Zoals we hoorden van de Boto, draait Thanksgiving om eten. Nou, dat hebben we geweten…Vicky en Ed hadden toch veel eten gemaakt! Geen kalkoen, maar overheerlijke kip met ‘stuffing’, mashed potatoes, boontjes, yam en als toetje; pumpkin pie. Het is de bedoeling, beschreef Ed, dat je na het eten alleen nog maar wilt slapen, zo vol zit je. Haha!! Nou, dat was bijna zo. Het was super lekker en super gezellig. Ik denk dat wij Thanksgiving ook maar gaan ‘adopteren’. ;-)


Gisteren zijn we met de Boto naar het oude centrum van Cartagena gelopen. Het oude gedeelte staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is er schitterend! De mooie ingang met de ‘clocktower’, de 12 km muur om de stad, de cathedral en alle beschilderde huizen, met schitterende balkonnetjes, soms bedekt met een bougainville of ander boeiende struik. Elk straatje had weer andere verassingen. Wat ik ook waanzinnig mooi vond, waren de deuren. Grote dikke houten deuren, met groot, zwaar beslag. De deurposten, waren in origineel steen en dan de muren mooi dicht gepleisterd. Zo komt de deurpost schitterend uit. Er zitten leuke restaurantjes en barretjes in het oude gedeelte en ook hier, loop je overal tegen de kerstverlichting aan. Er zijn heel veel verkopers die je van alles aan je willen verkopen van sigaren tot schilderijen en van drinken tot de schitterendste horloges. Ze zijn wat opdringeriger dan in Santa Marta, maar een vriendelijk ‘nee bedankt’, werkt altijd.

Het meest grappige vind ik… in het oude gedeelte zit, meteen op de hoek, een hele grote (2 verdiepingen) Desigual store!! Jawel! Helaas hebben ze nu de wintercollectie en dat is toch echt te warm voor hier. Verder zitten er veel schoenenzaken en juweliers die ‘emeralds’ verkopen, dé steen van Colombia.


twee reacties

Hallo,
In madrid heb ik ook zo genoten van een desigual winkel met 5 verdiepingen;-)
danielle - Zondag 27 november 2011 @ 07:28

Emerald is de Engelse naam voor smaragd en Colombia is een van de grootste vindplaatsen ter wereld.
Het is een van de duurste stenen maar veel zachter en kwetsbaarder dan diamant. Er zijn vervalsingen!
Happy thanksgiving,
Hans
Hans () - Zondag 27 november 2011 @ 20:46  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.