Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Shit dag | Home | Verder »

Shopping mall

Zaterdag 03 december 2011 @ 04:25 Cartagena is groot! Erg groot! Er wonen meer dan een miljoen mensen. Er is dus een oud gedeelte, een hyper modern werk gedeelte en een woon gedeelte. De haven waar wij voor anker liggen zit op 'Manga Island', een 'eiland' met het woon gedeelte, een paar wolkenkrabbers en locale winkels en restaurantjes. Als je door de straten loopt, worden de meest waanzinnige mooie gebouwen afgewisseld met appartementencomplexen en 'urbanizacions', of zoiets als woongemeenschappen. Het zijn leuke huizen achter een groot afgesloten hek. Er zit hier vlakbij een waanzinnige supermarkt, redelijk groot met een exclusief assortiment. De prijzen zijn wat lager dan in NL, dus voor hier, waar je voor zo'n 4 euro een pizza kunt eten, redelijk hoog. Ze hebben er wel alles en we genieten er volop van. De komende maand zitten we voornamelijk op eilanden en eten we uit blik, is de verwachting.
.
Al deze miljoen mensen moeten ook shoppen. En dat doen ze hier, op z'n westers, in grote shopping malls. En met groot, bedoel ik echt groot! Er zit dan ook van alles, veel schoenen en kledingzaken (ze houden hier van sexy met hoge hakken;-)). En erg grappig om weer eens door een 'Gamma' te lopen. Ook heel handig, maarre… wat is 'vetspuit' ook al weer op z'n Spaans?
.
Op de tweede verdieping zit een 'foodcourt'. Een ideaal concept vind ik. Een enorme (helaas wel vreselijk ongezellige) ruimte vol met tafels en stoeltjes. Daaromheen zitten allerlei counters van restaurantjes; een pizzeria, een hamburgertent, een 'mexicaan', een sushi-bar, enz enz. Voor ieder wat wils en daarom zo ideaal. Wil jij een hamburg? Jij sushi? En jij een pizza? Prima, we zitten toch gezellig samen aan dit tafeltje.
.
Woensdag is hier in Cartagena 'cruisersnight', met happy hour bij de pizzeria. Het is redelijk druk hier in de baai van Cartagena met cruisers. Merendeel is Amerikaan, een fiks aantal Fransen en een enkele Duitser, Zweed en Canadees. En 1 Nederlander…;-) Happy Hour hier bij de pizzeria is wat anders dan wij tot nu toe gewend zijn, maar daardoor misschien wel wat beter voor de gezondheid. Je zit gewoon aan een tafeltje, drinkt wat biertjes, eet een pizza (super lekker) en kletst met de Amerikaan naast je. Dit keer kwam de locale Capoeira groep een presentatie geven. Dit is een martial art uit Brazilie, een soort 'droog vechten', waardoor het op een dans lijkt, met veel acrobatische toeren. Geweldig om te zien!!
-----
At 3-12-2011 1:40 (utc) our position was 10°10.48'N 075°43.84'W


een reactie

Er is er een jarig, hoera hoeraaaaaaaa.
Lieve denies, van harte gefeliciteerd met je verjaardag meid! In NL ben je nu toch écht een jaartje ouder maar in colombia nog niet. Peet en ik zitten gezellig aan een borreltje en proosten nu op jouw gezondheid. Dat je maar weer heel veel mooie avonturen mag beleven het komende jaar. Veel liefs, dikke knuffel, XXX Linda (en Peter):-)
Linda - Zaterdag 03 december 2011 @ 19:03  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.