Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ijzeren mannen | Home | Van oost naar west »

Wandelende spareribs

Dinsdag 14 februari 2012 @ 06:10 Het was weer zo'n dagje dat voor mij eindigde met dat ik weer weet dat ik kuiten heb. Phoe, wat zijn ze weer stijf. Hoe dat nou precies komt, zo ver hebben we nu vandaag ook weer niet gelopen.
.
We zijn vanochtend al vroeg op pad gegaan naar het Parque Nacional Sobrenia. Dat is het gebied naast het kanaal tussen Colon en Panama. Een schitterend gebied!! We hebben het Charco Trail gelopen, een wandelroute in het regenwoud. Helaas was de trail veel te kort. Hij mocht van ons allemaal wel 3 keer zo lang waren. Hij was dus te kort, prima te doen en echt erg mooi. Het was een leuk rondje naar een waterval. Frits en Gerda zijn nog met de voeten het water in geweest.
.
Hierna zijn we langs de weg weer 'terug gelopen'. We hadden ons door een taxi laten afzetten. Het gebied daar is erg mooi, jammer dat er een snelweg liep. Helaas konden we niet terecht bij een groot uitkijkpunt, een voormalige radarpost van de Amerikanen. Dus doorlopen en afslaan bij de Summit Botanische tuin en Zoo. En dit was ook weer een erg groot succes! Je weet in 'vreemde' landen nooit wat je van zo'n tuin of zoo kunt verwachten. We konden al naar binnen als waren we locals. Ze hebben bij toeristische trekpleisters vaak entreeprijzen voor buitenlanders (vaak twee keer zoveel) en prijzen voor inwoners. Het begon al goed!
.
De tuin en zoo waren gecombineerd. Je liep gewoon in een goed onderhouden park waar her en der kooien stonden met dieren. De tuin was dusdanig aangelegd en onderhouden dat het geen echt tuin was. Heel erg leuk. We hebben de dieren gezien die hier in Panama leven. Onze favoriet was de anteater, miereneter. Wat een schattig beestje! Volgens mij had Etienne inmiddels erg honger gekregen, want de wilde zwijnen waren zijn favoriet. 'Vader WildZwijn' begreep hem dondersgoed, want toen Etienne hem uitschold als "wandelende sparerib", klakte hij angstaanjagend met z'n tong.
.
Verder hebben we een tapir, een jaguar, papagaaien, verschillende apen, papagaaien en toekans gezien. Om Etienne z'n honger te stillen, hebben we ons uitje in de tuin afgesloten met een hamburger (spareribs waren er niet te krijgen). Terug met de bus.
.
Het bushokje was tegenover de ingang, Makkelijk! Op een gegeven moment stopte er een bus. Een zogenoemde Diablo Rojo. (Bekijk mijn foto van Portobello, zo'n mooie beschilderde oude schoolbus). Maar nee, dat was niet de goeie, de militair die hem bestuurde, had net z'n kameraden weggebrach en wilde ons wel naar de hoofdweg brengen. Toppie!
.
We eindigden in Albrook Mall. Even nog wat gewinkeld. En (verassing!!) we kwamen John en Dawnelle (Celtic Dream) tegen. Dat was even leuk! Zij zijn nog aan de Atlantische kant en blijven daar ook. We gaan ze dus niet meer zien en hadden ook niet verwacht ze nog te zien. Daarna lekker gegeten in Albrook en weer met de taxi terug. Phoe, het was weer een lang dagje!
.
Morgenmiddag gaan we weer naar Albrook, want vanaf daar gaat de bus naar Colon. We gaan met Bob en Becky (Stardust) als linehandlers mee door het Panamakanaal, een waanzinnig leuke kans voor Frits en Gerda om dus ook een kanaalcrossing mee te maken. Omdat we op de 15e vroeg op de Flats moeten zijn (waar de advisor aan boord komt) gaan we morgen alvast naar ze toe. We zijn dus de komende dagen onder de pannen en in de goede handen van de Stardust.
-----
At 13-2-2012 23:41 (utc) our position was 08°54.63'N 079°31.51'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.