Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Van oost naar west | Home | Smaragd »

Pareltjes

Maandag 20 februari 2012 @ 04:29 Wie kent niet Koning Teen, oftewel King Toe? Volgens mij heb ik daar vroeger wel iets over gehoord. Maar of dat bij geschiedenis les was? Voor degene die net als ik erg moeten graven, het is niet de Koning van BigFoot, die had ook grote tenen ja. Nee, het was een van de eerste bewoners en baas van de eilanden hier. Vroeger doken de mannen hier de oesters op, waarin zich de meest schitterende parels bevonden. En toen kwamen de Spanjaarden. We hebben het nu over de jaren rond 1513. Zij zagen de schitterende parels en noemde de eilanden hier, Las Perlas, De Parels. De Spanjaarden wilden natuurlijk baas zijn van de eilanden en Gaspar de Morales vertrok naar de eilanden. Hij nam de meeste eilandhoofden gevangen en, heel gebruikelijk in die tijd, voerde ze aan zijn honden. Heel bruut. Het belangrijkste eilandhoofd, King Toe, dacht slim te zijn en gaf Morales zijn mooiste parels. Maar nee, Morales werd alleen maar hebberiger en doodde dit eilandhoofd natuurlijk ook.20
.
In twee jaar tijd hadden ze alle eilandbewoners uitgemoord. Blijkbaar leren ze niet van andere keren, want nu hadden ze weer niemand om voor hen te werken. Er moesten dus weer slaven komen uit Afrika, wat dus nu de 'originele bewoners' zijn. De Las Perlas is een grote eilandengroep waarvan er 90 een naam hebben gekregen en 100 nog naamloos zijn.
.
Na een heerlijke vaardag, er was te weinig wind om te zeilen, zijn we naar Isla Pacheca gevaren. Een eiland wat alleen bewoont wordt door vogels. En wat voor vogels! Mooi! En veel! We hebben veel pelikanen gezien, fregatvogels, ibissen, adelaars enz. Geweldig!!! Tijdens ons tochtje naar de Las Perlas hebben we uitgekeken naar walvissen, maar ze helaas niet gespot, wel veel roggen. Ook was het 's avonds karig eten, want we hadden geen vis gevangen. (Toch leeggevist hoor, Jan Bart! Of het lag aan het aas. ;-))
.
Vandaag zijn een paar mijl verder gevaren naar Isla Contadora, 'Counting house Island'. Hier werden vroeger de parels geteld voordat ze naar Spanje verscheept werden. Het enige eiland waar een vliegveldje is. Hierdoor is er een klein dorpje, veel hotels en resorts. Maar ook schitterende stranden! We hebben vandaag niet op het strandje gelegen, nee, er moest gewerkt worden. Zelfs ook voor Frits. We hebben al een aardig stuk van het onderwaterschip schoongekrabt. Wat een klus! Ik heb nog nooit zoveel grote zeepokken gezien. Onze huiskrabben werden nerveus en vluchten tegen de romp omhoog. Net voor het eten hadden we nog een schitterende show van de roggen die uit het water omhoog sprongen! Geweldig!!! (Hans, waarom doen ze dat? En weet jij wat voor vogel het op de foto is?)
-----
At 19-2-2012 23:07 (utc) our position was 08°37.53'N 079°01.74'W


een reactie

Die vogel is een jonge vrouwelijke fregatvogel. Een jaar oud, denk ik.
Tja en dat met de vangst aldaar, het kan vriezen, het kan dooien, nietwaar?
Ik ging er daar steeds met de dinghy op uit en heb me onderhand een spierverrekking in mijn rechterarm opgelopen, van al het sleuren. Slepend achter Victory was ik ook niet bijster succesvol, ik kon alleen Skipjacks vangen, terwijl ik ging voor Dorade. Dessalniettemin, goed te horen dat jullie nu daar zijn, we’ve enjoyed it. Overigens is het in de baai van San Jose ook goed toeven, mooi, heel kalm water, nauwelijks andere boten én goed vissen, haha.Ik heb er allerlei p.r. gebroken!
jan bart () - Woensdag 22 februari 2012 @ 02:29  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.