Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Pareltjes | Home | 1001 kokosnoten »

Smaragd

Woensdag 22 februari 2012 @ 02:53 We zijn wel op Las Perlas, maar ik heb nog geen parels gezien. Wel een smaragd. Nou ja, eerlijkheidshalve moet ik dan eigenlijk ook bekennen dat ik geen echte smaragden heb gezien. Gisteren lagen we bij Isla Contadora. De rotsen kleurden daar schitterend groen door het hoge kopergehalte. En dan op het witte strand, met af en toe een groene gladde ronde steen her en der verspreid. Dat leken, nat en glanzend door het water en de zon, net van die smaragden die uitgestrooid waren op het witte palmenstrandje. Prachtig!!
.
Gisteren hebben we een aardig eindje gesnorkeld. Rond het puntje van Isla Contadora, via een nauwe geul door de rotsen, naar het strandje aan de andere kant. Vanaf daar zijn we weer terug gelopen en weer naar de boot gesnorkeld. Een erg leuk tochtje. Heel veel roggen gezien! En veel andere vis.
.
Vandaag zijn we verder gevaren naar Isla La Mina. We liggen helemaal in ons eentje hier. Het tochtje vandaag hierheen was schitterend tussen allerlei verschillende, grote en kleine, eilanden door. De Las Perlas doen ook qua eilanden hun naam eer aan, het zijn pareltjes.
.
Ik ben het de laatste dagen alleen wat minder blij, nou ja, dat is eigenlijk wel een beetje overdreven, maar ik heb het sinds lange tijd weer geregeld erg koud. Het water is koud!! Frits en Gerda vinden het wel meevallen, maar ja, wat wil je? Die komen uit min 10 in Nederland. Met snorkelen gisteren en eergisteren de boot schrappen, vernikkelde ik het van de kou. Er is hier weer veel getijverschil en dan heb je ook veel koude en warme stroomgolven.
.
Maar ook 's avonds zijn het hier geen zwoele tropische avonden! Op het moment dat ik dit schrijf zit ik zelfs met mijn fleece jack aan met daaronder een lange joggingbroek! Ik moet toegeven dat ik wel in de wind zit. Maar Etienne heeft ook een trui aangetrokken, dus ik ben niet de enige die het koud heeft. Het is niet heel erg hoor, overdag is het warm zat. Als je niet in het water ligt. ;-)
-----
At 21-2-2012 23:39 (utc) our position was 08°28.59'N 079°00.60'W

een reactie

test
anny - Donderdag 23 februari 2012 @ 17:00  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.