Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Smaragd | Home | 1001 roggen »

1001 kokosnoten

Vrijdag 24 februari 2012 @ 04:32 Sprookjes, gedichten en andere verhalen, die zouden zich zomaar op dit eiland hebben kunnen afspelen. Frits en Etienne voelden zich vandaag ware Robinson Crusoe en gingen op ontdekking.
.
Het eiland heeft alle kleuren. Alle kleuren blauw in de zee. Helblauw in de lucht. Fel groen van de varens. Groen zijn de bladeren van de palmbomen. Frisgroen zijn de kokosnoten die door de Etienne en Frits uit de boom zijn geslagen. De andere groenschakeringen zie je als je door het bos struint. Bruin van de dorre takken. Lichtbruin zijn de aangespoelde boomstronken. Geel zijn de rotsen, maar ook rood, oranje, roze en grijs. Het zand is zwart en wit. Grijs, wit en een kuifje geel zijn de vele pelikanen. Bruin zijn ook de fregatvogels. Oranje is nu de lucht, met de ondergaande zon.
.
De geluiden zijn eentonig, maar rustgevend. De golven breken op het strand en tegen de rotsen met een immense kracht. De 'bommetjes' rechts en links van de boot door de pelikanen laten je af en toe opschrikken.
.
We liggen nu bij Isla San Jose. Een schitterend eiland! Gelukkig wel. Vroeger hebben de Amerikanen hier chemische wapens getest. Toen ze 'ermee klaar waren', waren ze al vrij snel met Panama 'in gevecht' wie het eiland ging 'schoonmaken'. Je gelooft het toch niet!! Het schoonmaken is, zover wij kunnen inschatten, goed gebeurd. De enige 'chemische wapens' zitten nu nog alleen in het water. Vermond als waterplant, maar vreselijk venijnig! Ik was nog even het water in gegaan om te douchen en ja hoor, ze hadden me! Mijn knie- en elleboogholte branden vreselijk, rood en vol met blaartjes.
.
Hier in het water zit nog meer 'chemisch', in het donker lichten de algjes op, als was het vuurwerk met Nieuwjaar. Schitterend! Frits en ik zijn gisterenavond nog even het water ingegaan. We maakten onze eigen vuurwerkshow.20
.
Er liggen nu 1001 kokosnoten in het gangboord. ;-) Etienne en Frits zijn, nadat het motortje van Mr. Ed een stevige onderhoudsbeurt had gehad, op pad gegaan. Gewapend met lange stok gingen ze elke palmboom te lijf alsof ik ze al dagen geen eten had gegeven. Resultaat; bijna een gescheurde broek van Frits toen hij uit de boom viel, Etienne heeft nu een t-shirt in alle groentinten, daarna met z'n allen de kokosnoten naar het bootje sjouwen, in de brandende zon, Mr. Ed lag gewoon scheef ervan. Helaas zijn ze nog iets te jong. Geen kokosnoot vanavond dus, maar pannenkoeken!
-----
At 23-2-2012 23:17 (utc) our position was 08°15.49'N 079°05.33'W


twee reacties

Haha, wij haalden onze kokosnoten van precies dezelfde plek. Op de zuidelijke hoek van die baai, ving ik ook zoveel vis, onder de pelikanen vandaan. Het is er inderdaad prachtig; mooi dat jullie er ook zo van genieten. Als je Blake nog spreekt, van de Slow Mocean, doe hem de groeten en vertel hem maar dat je hier op de Galapagos niets mag met je hengel of je speargun. Niet dat wij er onder te lijden hebben, ze springen toevallig zo in de boot, maar toch. We vragen ons trouwens af hoe je je stukje kon downloaden, wij vonden er geen netje. Of liggen jullie een baai verder dan Ensenada Grande? Enjoy!
Jan Bart - Vrijdag 24 februari 2012 @ 23:50

nou Etienne dat valt me een beetje tegen dat je nog niet als een aapje de palm inklimt ;-)
Danielle - Zaterdag 25 februari 2012 @ 02:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.