Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« 1001 kokosnoten | Home | Rio Sabana »

1001 roggen

Zondag 26 februari 2012 @ 05:30 En dit is geen sprookje, verzinsel of sage. Nee, een waar gebeurd verhaal. En het wordt nog mooier; er komen ook nog tientallen dolfijnen en 2 bruinvinvissen in voor, verder een zeilboot, mooi weer en de zee tussen Las Perlas en het vasteland van Panama. En het allermooiste, ook wij komen erin voor. ;-)
We zijn vandaag van Isla del Rey naar Golfo de San Miguel gevaren, een lange dag. Windstil, het water zo vlak als een spiegel. In de verte zagen we wat rimpels en na veel turen, springende roggen! Af en toe wel 5 tegelijk. Zo waren er verschillende plekken rechts, links, voor en achter van ons. Een schitterend gezicht! En toen we zo'n veld doorkruisten kreeg ik kippenvel, honderden en honderden roggen! We zagen ze wegzwemmen rond de boot! Het was net alsof je beelden zag uit een documentaire van National Geographic! Waanzinnig!! We zagen heel veel van dit soort 'plekken' op het water, er zitten dus duizenden en duizenden roggen.
We zaten later om ons heen te kijken naar de andere springende roggen toen we dolfijnen zagen! Ze kwamen even spelen bij de boot om daarna gracieus weer verder te zwemmen. En het kon niet op vandaag….. In de verte dachten we het al te zien, maar als de roggen landen, kan het ook aardig spatten. Maar nee, geen roggen. Ze kwamen steeds dichterbij, twee dwergvinvissen!!! De kleinste walvis variant. Ze zwommen langzaam voorbij, waardoor we ze verschillende keren boven zagen komen en de vin en staart mooi konden zien.
Buiten dat er geen wind was, een dagje motoren dus, was het wel een heel bijzonder dagje! Heel gaaf dat Frits en Gerda dit ook hebben kunnen zien. Zoveel roggen hadden wij ook nog niet eerder meegemaakt. (Filmpjes van de walvissen en roggen volgen, zodra we internet hebben.)
En een bijzonder dagje is het nog steeds. We liggen nu in de monding van de rivier achter een eilandje, Isla Iguana. Op dit moment voelt de boot aan alsof we aan het zeilen zijn en wel met zo'n dikke 4 knopen. Toch liggen we achter ons anker. Het stroomt als een gek hier! We liggen te rollen en de golven klotsen tegen de boot. Achter en bij de ankerlijn geeft dit wel weer een heel mooi effect door de lichtjes in het water.
We vrezen dat we morgenmiddag pas verder de rivier op kunnen varen, even wachten op wat stroom mee. Want tegen deze stroom in, heeft geen zin. Eens kijken wat de rivier ons gaat brengen. We zijn nu in de Darien Provincie, het gebied van de Embera en Wouaan Indianen.
-----
At 26-2-2012 2:21 (utc) our position was 08°20.37'N 078°19.85'W


drie reacties

Hoi allemaal,wat een pracht wat jullie iedere keer weer te zien krijgen!
En je beschrijft het ook zo mooi dat het voor ons lezers bijna zichtbaar
wordt.Echt leuk voor Frits en Gerda dat ze dit ook zo van dichtbij mee kunnen maken.Ik wens jullie samen nog een hele mooie en gezellige tijd!
Veel lieve groetjes voor jullie!Anny
anny - Zondag 26 februari 2012 @ 12:52

Sya heeft verteld dat opa uit de boom is gevallen en ik hoor nu bij elke boom opa uit de boom gevallen :-)
danielle () - Dinsdag 28 februari 2012 @ 10:06

http://www.tenpages.com/manuscript/broer..
Hoi. Ik heb de eerste bladzijde,s op deze site gezet.
het boek is trouwens bijna af.
Nog een hele leuke tijd met Gerda en Frits.
Groetjes Tonny en Frank
tonny van Ham () - Dinsdag 28 februari 2012 @ 15:19  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.