Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Modderkruipers III | Home | Movie »

Tsjielp

Zondag 04 maart 2012 @ 23:45 En toen was het alweer tijd om deze bijzondere omgeving te gaan verlaten! Vrijdag zijn we voor anker gegaan bij Punta Alegre, in de monding van de Golfo de San Miguel. We hadden net ons anker laten zakken toen Jenny en haar man ons kwamen opzoeken. Erg leuk! Nog even gekletst, maar helaas was het al laat en hadden wij geen tijd meer om met hen mee te gaan naar het dropje of een zijarm de rivier op. Voor degenen die Panama aan doen en tijd hebben, dit gebied is zeer zeker de moeite waard. Het is een hele goede en interessante cruising area, waar een week (zolang wij ervoor hadden) eigenlijk veelste kort is.
.
Zaterdag zijn we in alle vroegte, 5.30 uur vertrokken naar de Las Perlas. Door het grote getijdenverschil kan het hier verdomt hard stromen, we wilden dus een beetje gunstig tij de rivier mee uit. Het was weer een rustig vaardagje. Geen wind. De zon achter de bewolking waardoor het drukkend en warm was! Het water was als een spiegel! Hierdoor konden we de roggen, dolfijnen en heel veel walvissen erg goed spotten! We hebben verschillende keren een groepje bij elkaar gezien.
.
We 'landen' gisteren in Isla Canas. Wat een heerlijk mooi plekje weer! We hebben genoten van de honderden pelikanen die af en aan vlogen om de vissen uit het water te vangen. Vandaag, van Isla Canas naar Isla Ampon, kregen we even twee verstekelingen aan boord. Twee vogeltjes waren aan het nesten in onze giek! Helaas voldeed het plekje niet aan hun verwachtingen, want na een paar uurtjes heen en weer gefladder, vertrokken ze weer. Jammer, had het wel gezellig gevonden, twee van die tsjielpers aan boord.
-----
At 4-3-2012 18:30 (utc) our position was 08°30.50'N 079°01.41'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.