Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Alweer terug | Home | Weg uit Panama City »

Rapido rapido

Dinsdag 13 maart 2012 @ 16:51 Voor mijn gevoel gaat de laatste dagen alles in een rap tempo. Ineens zijn de 4 weken van Frits en Gerda alweer voorbij en moesten we ze zaterdagochtend naar het vliegveld brengen. We hadden de dag ervoor met een taxichauffeur afgesproken dat hij die zaterdag om 6 uur 's ochtends ons zou oppikken. Dan is het toch een beetje spannend of hij zijn afspraak na komt, maar ja hoor, heel netjes om iets over 6 uur kwam Louis aanrijden!
.
Met Frits en Gerda in NL is het ineens maar stil aan boord. We geven ons zelfs weinig tijd om dit te ervaren, want er moeten boodschappen gedaan worden. Nadat we terugkwamen van het vliegveld maar meteen naar Albrook gegaan. Het is natuurlijk veel efficiënter als je in een keer alles haalt. De 11 kg rijst, de 16 kilo meel, de 30 blikken paprika, de liters melk, de andere blikken met groente en bruine bonen, enz enz. Maar daar zijn wij niet zo van. Dat past toch niet allemaal in onze dinghy, is ons excuus en de koffie bij Albrook is zo lekker. ;-) Wij maken er dus gewoon dagtochtjes van, nou ja, halve dag tochtjes. En halen zo alles in etappes.
.
We zijn inmiddels ook goed geslaagd voor kratten. De komende maanden zullen we voornamelijk met z'n tweeen bivakeren aan boord en vaak wat langere vaartochten maken. Er moet dus elke keer wat meer eten mee dan normaal en daarom hebben we nog wat extra kratten gekocht om het meel, wat blikken en de verse groente in te stouwen. Wat vonden we (bij Novey), van die opvouwkratten! Een maatje groter dan ze in NL zijn, maar natuurlijk ideaal! Langzaam maar zeker krijgt nu alles een plekje aan boord. We moeten erg opletten op het gewicht. Bij voorkeur het zwaarste in het midden van het schip, maar omdat we maar aan een kant de kratten hebben staan, kan daar ook weer niet alles, want anders gaan we schuin liggen. Het is dus een beetje passen en meten.
.
We zitten ook al vol met diesel en benzine (voor Mr. Ed) en de watermaker maakt nu overuren om de watertanken vol te krijgen. We willen namelijk donderdag vertrekken naar Ecuador (580 mijl). De enige factor die we niet zelf in de hand hebben en helaas geen betrouwbare blijkt te zijn, is Tito. De 'agent' die we in de hand hebben genomen voor de kanaaltransit, wat zondermeer vlekkeloos is gegaan en geregeld door hem. We zijn er helaas 'in getrapt' hem ook onze internationale 'uitreis' zarpe te laten regelen (voor aardig wat geld) en daar is het nu het wachten op. Gisteren zou hij hem brengen, niet dus. Nu vandaag nieuwe poging. Fingers crossed. Voor eventuele 'volgers'; een zarpe kun je hier (goedkoper) heel makkelijk zelf regelen, dus dat hoef je je agent niet te laten doen!
-----
At 13-3-2012 15:37 (utc) our position was 08°54.64'N 079°31.50'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.