Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rapido rapido | Home | Bakken en drogen »

Weg uit Panama City

Vrijdag 16 maart 2012 @ 03:32 Vandaag (donderdag 15 maart) liep anders dan verwacht. Na een gezellig afscheidsbiertje gisterenavond bij de Genevrere I waren we klaar om te gaan. Vanochtend dus al bijtijds het ankerop. Toen we gedag gingen zeggen bij de Kind of Blue zagen we al snel dat er iets aan de hand was. We zijn meteen maar even langszij gegaan en toen kregen we het vreselijke bericht te horen; hun zoon is gisteren overleden. Op zo'n moment lijkt het alsof zelfs de golven geen geluid meer maken. Wat een intens droevig bericht. Zo'n jonge vent, pas 30 jaar en weer een verkeersslachtoffer.
.
Zij hadden inmiddels al geregeld dat ze vanmiddag naar NL konden vliegen en de boot zou aan een mooring gaan. Toch zijn wij natuurlijk ook gebleven. We hebben ons anker weer gedropt en hebben ze geholpen waar het kon. Maar tjeetje, gisteren was ik moe van het boodschappen doen, vandaag was ik leeg. Tijdens de reis voelen bekende cruisers, waar je het goed mee kunt vinden als familie. En als ze dan zo'n bericht krijgen, dat grijpt je enorm. Ook sta je weer even zo stil bij het moment. Het kan iedereen gebeuren en het leven kan zomaar over zijn. Dat moet je niet zwaar maken, maar het is niet verkeerd, het je weer even goed te realiseren.
.
Nadat we Fred, Lorie en Tom weggebracht hebben naar de taxi, zijn we alsnog ankerop gegaan. Vanavond was het wel cruisers-pizza-night en het was al redelijk laat in de middag, maar we wilden weg. Geen zin om gezellig te kletsen en we wilden eigenlijk gewoon weg uit Panama City. Waren er klaar. Nu liggen we achter Isla Taboga, 7 mijl verder. Het is hier rustig liggen en het eiland is mooi. We kletsen wat, maar zeggen weinig. Morgen gaan we verder, nog 560 mijl naar Ecuador.
-----
At 16-3-2012 01:24 (utc) our position was 08°46.42'N 079°32.76'W

twee reacties

We zijn enorm geschrokken, wat verschrikkelijk voor Fred en Lorie. Zijn er ook stil van.
Annet en Jacques () - Vrijdag 16 maart 2012 @ 13:51

Denise en Etienne: Sterkte!
anky () - Vrijdag 16 maart 2012 @ 17:35  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.