Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bakken en drogen | Home | Rustig »

Druk druk druk

Zondag 18 maart 2012 @ 00:04 Nee, niet wij aan boord. Hier is het rustig, erg rustig. Het was een druk nachtje en ochtend, met alle schepen die van en naar Panama City gingen. Wij hadden natuurlijk onze route net weer zo geplot dat we er ook mooi in zaten. Wat ben ik blij met onze AIS! Echt een uitvinding van de eeuw. Volgens mij heb ik dat al een keer geroepen, maar ik vind het nog steeds. Vannacht zag je ons in het midden op het schermpje met allemaal bootjes eromheen. Een paar kwamen op ons af, een aantal achterop. En zij zagen ons ook, want een paar verlegden overduidelijk hun koers.
.
Ook was een wat drukker met schommelen. Tegen de avond trok de wind aan. Meer wind is sneller varen, maar ook meer golven. En met deze koers, de wind 150 graden in, gaan we lekker rollen. Het was met slapen dus wel wennen. Sowieso is het wennen. Als je na 3 uur gewekt wordt, (wat eigenlijk al heel fijn is, want dat houdt in dat je lag te slapen!) dan denkt je lijf even '? Nu al eruit?' Je komt dus echt elke keer gebroken je bed uit. Uit ervaring weten we gelukkig dat dat al snel beter wordt. Een mens is erg flexibel.
.
Het is vandaag redelijk bewolkt gebleven, met in de middag pas een flauw zonnetje. Wij zitten dan ook heel de dag met een joggingbroek en lange mouwen aan. Het is hier namelijk koud!! Vannacht ook!! Slaapzak, lange broek, sokken, trui. De temperatuur binnen is heel de dag niet boven de 26 graden uitgekomen en dat is voor ons sinds hele lange tijd uniek. Het is ook een frisse wind en het water is een stuk kouder, tja, dan koelt het boven water ook snel af.
.
Inmiddels zeilen we nog steeds met afwisselende snelle snelheden (7 knopen!) en langzame snelheden (onder de 4 knopen) verder. Het gaat prima, nog 414 mijl te gaan.
-----
At 17-3-2012 23:01 (utc) our position was 06°08.16'N 080°03.14'W

een reactie

Betekent dit dat we jullie ook kunnen volgen via http://www.marinetraffic.com/ais/ als je binnen het rangegebied zit?
Goede reis gewenst!
Gerrit de Graaf () - Zondag 18 maart 2012 @ 14:55  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.