Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rustig | Home | Hallo hallo »

Afstands-mijlpaal

Dinsdag 20 maart 2012 @ 00:29 De wind zorgt er wel voor dat we aan onze dagelijkse beweging toe komen. Hij is variabel qua snelheid en enigszins ook wat qua richting. De genua wisselt dan ook nogal eens van kant en we hebben vanmiddag zelfs een uurtje met de gennaker op gevaren. Het spul staat nu weer melkmeisje en we schieten niet op. De wind is ook weer ingekakt. Om ons heen zijn er wat grijze wolken, die hopelijk hun regen ophouden tot wij uit de buurt zijn.
.
Ik heb vandaag, helaas, het biltong vlees aan de vissen gevoerd. Het droogde niet echt, omdat de luchtvochtigheid hier erg hoog is. Tijdens de bewolkte dagen komt de meter bijna niet onder de 80% en 's nachts gaat hij vlot naar de 100%. Elke ochtend lag er dus weer een plasje onder het vlees en hingen de druppels eraan. Het typische is, dat het er niet slecht uit zag, vlees kan zo grijs worden, maar nee hoor. En het stonk ook nog niet. Ik moet me er, zodra we weer internet hebben, maar eens wat meer in verdiepen. Ik wil het best nog een keertje proberen, al zal het waarschijnlijk voor ons (als 'geen-grote-vleeseters') geen regelmatig terugkerend ritueel worden, zoals het yoghurt maken (om de dag). Ik kook tegenwoordig, zelfs als we ergens liggen waar we vlees kunnen kopen, meestal vegetarisch. Maar ik vind het wel leuk om nieuwe dingen te proberen, dus wordt vervolgd.
.
Vandaag hebben we een afstands-mijlpaal in onze reis bereikt. We zijn over de 10.000 mijlen heen!! Wat klinkt dat enorm ver! Maar ja, inmiddels zijn we natuurlijk ook al erg ver. En we gaan gewoon verder, nog 220 mijl te gaan.
-----
At 19-3-2012 22:51 (utc) our position was 02°59.77'N 080°30.18'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.