Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Afstands-mijlpaal | Home | Vaarperikelen »

Hallo hallo

Dinsdag 20 maart 2012 @ 22:27 Afgelopen nacht hadden we weer verschillende grote schepen op ramkoers. De vraag of de grote schepen ook onze naam via het AIS-systeem kunnen lezen, kunnen wij, nu dan ook met zekerheid, met JA beantwoorden. Vannacht hoorde ik namelijk ineens "La Luna, La Luna" door de marifoon. Ik zat al een hele tijd een op ramkoers naar ons toe stormend vrachtschip in de gaten te houden en dacht net te zien dat hij koers ging veranderen. Hij was nog zo'n 6 mijl weg, dus niets aan de hand. Ik beantwoorde de VHF-oproep en ja hoor, het was de kapitein van de Pacific Irma. Hij gaf aan dat hij ons had gezien en had zijn koers iets gewijzigd. Wij hoefden dat dus niet meer te doen. Perfect, meneer de Kapitein! Dat hebben wij graag. Een aantal uren later hoorden we weer "La Luna, La Luna". Etienne had dit keer wacht en had de tanker op ramkoers ook al enige tijd in de smiezen. Deze kapitein was ook weer zo vriendelijk zijn koers te veranderen, maar was daarnaast ook waanzinnig nieuwsgierig. "Waar komen jullie vandaan? Hoeveel mensen aan boord? Waar gaan jullie naar toe?" enz enz.
.
Verder was het een rustig nachtje. Ook qua wind. We hadden begin van de avond de motor ook maar weer gestart, want het was dramatisch met de wind. Zo ook nu. De motor draait nog steeds en sinds een uurtje trekken de zeilen gelukkig wel iets mee. Het is een heel raar gebied hier. Soms zien we op de windmeter dat er aardig wat knopen wind staan, maar we komen niet voor uit, terwijl we 50 meter verder ineens weer als de brandweer gaan. Vandaag was dat helaas niet. Door wind tegen en waarschijnlijk ook stroom, haalden we op de motor zelfs dramatische snelheden. Dat wordt waarschijnlijk een dagje langer op zee dan gecalculeerd.
.
Vandaag hebben we voor het eerst een paar vissertjes gezien. Deze mannen zitten, met hun 50 pk, toch nog wel zo'n 100 mijl uit de kust. Best ver. Ze zwaaiden vriendelijk. Een bootje kwam zelfs terug om te vragen wat dat touw met propeller achter onze boot toch wel niet was. Toen ik wees op de het ding aan de reling snapte hij het. Voor de elektriciteit, ja.
.
Ondanks de dramatische snelheden gaat het prima aan boord. We hebben tussen de middag heerlijke Unox Chinese Tomatensoep gegeten. Nog uit Nederland. Soms snap je niet dat ze dingen zo lang goed kunnen houden. Dat was met name wel even lekker omdat ik al een paar dagen weer wat last heb van heimwee. Zometeen maar even een paar speculaasjes wegknabbelen en dan gaat het misschien wel weer.
.
Terwijl we met een nieuw fenomeen aan boord rekening moeten houden - we zetten 's avonds de horren in alle ramen, niet voor vliegen, maar voor vliegende vissen - sukkelt La Luna gewoon langzaam verder, nog 138 mijl te gaan.
-----
At 20-3-2012 20:47 (utc) our position was 01°38.56'N 080°32.11'W

twee reacties

Het blijft leuk om jullie zo te volgen! Succes met deze etappe! Groet cynthia leest, ex shell collega
cynthia () - Dinsdag 20 maart 2012 @ 19:06

Later, als je’s winters weer een stamppotje eet, het weer Sinterklaas is en je je koukleumend haast om een pak speculaas te kopen, denk je ‘was ik maar weer fijn op de boot, alleen de golven, de zee, de luchten, de stilte (vergeten we gewoon het geschommel, geklots en alle andere ongemakken). Ok? je kan het Denise, x Annet
Annet () - Woensdag 21 maart 2012 @ 17:39  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.