Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Het is pet, k of hoe … | Home | Whales »

Dagelijkse sleur

Dinsdag 10 april 2012 @ 00:46 Het is nog steeds dramatisch gesteld met de wind. En ook de stroom is nog niet helemaal met ons. Omdat er verder ook niets spectaculairs gebeurd, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie een kijkje in onze dag te geven. En dan met name van de afgelopen 24 uur. Als we onderweg zijn, hebben we namelijk een redelijke vaste routine van slapen en eten. En oja, het is hier 7 uur vroeger dan in NL, dusse als jullie om 10 uur 's ochtends aan de koffie zitten, gaat Etienne weer slapen en mijn wachtje gaat in. En als jullie CSI zitten te kijken, of het acht uur journaal, dan zitten wij aan de lunch. Weggedoken in de schaduw van de bimini in onze zwembroek. ;-)
.
21.00 uur
Ons nacht-wacht systeem gaat in. Etienne gaat lekker slapen, ik nestel me buiten met een kop thee in de slaapzak. Ik lees wat (boek of ipod), luister wat muziek of zit gewoon te mijmeren. Om 23.00 uur maak ik Etienne toch maar wakker. De motor staat uit en we gaan steeds langzamer en blijven niet meer op koers. We starten de motor. We hebben de afspraak dat als er iets op het voordek moet gebeuren (in dit geval de boom opruimen) dat we elkaar wakker maken. Hij kan nog een uurtje slapen.
.
00.00 uur
Ik maak Etienne weer wakker. Zijn beurt. Hij neemt wat te knabbelen en te drinken mee naar buiten en mijmert z'n wachtje uit.
.
03.00 uur
Mijn beurt weer. Etienne rolt inmiddels moe z'n bedje in. De tweede wacht hakt er altijd wat harder in. Ik probeer wat te lezen ofzo, maar vaak zit ik meer te dutten. Geen probleem, er is inmiddels geen schip meer in de buurt en de AIS geeft wel alarm.
.
06.00 uur
Het wordt al wat licht aan de horizon als Etienne mij weer aflost. Ik val als een blok in slaap. Etienne neemt z'n zonnebril alvast mee naar buiten, de zon zal al snel hoog aan de hemel staan. Hij dut nog wat, terwijl het langzaam warmer wordt.
.
09.00 uur
De dag begint. Ik word wakker als Etienne de SSB aan zet. Het PanPacificNetje begint zo. Ik zet een keteltje water op en wacht tot ik me kan melden. Terwijl we ontbijten luisteren we naar de anderen. Het ontbijt bestaat uit yoghurt met wat fruit, boterhammen met pindakaas en koffie (D) en thee (E). De andere schepen op het netje zitten veelal hoger, meer tussen Panama en de Galapagos, maar hebben ook geen wind. Gelukkig, we zijn niet de enigen. Etienne laat ondertussen de SSB pruttelen op een weerfile. Hopelijk komt er meer wind. Nee, dus.
.
10.00 uur
Na het ontbijt gaat Etienne nog even wat slapen. Ik doe wat yoga oefeningen, lees of schrijf wat.
.
11.00 uur
Koffietijd, waarna ik onze groenten- en fruittuin even ga controleren, de eieren ga omdraaien (moet elke dag gebeuren, ander rotten ze heel snel!). Verder rommelen we wat aan boord; lezen, zenden, opruimen, niksen.
.
12.00 uur
Etienne gaat een weerfile binnenhalen, met de goede hoop dat het weerbeeld in de paar uur tijd al wat veranderd is. We kijken wat het gaat worden en worden nog moedelozer. Vandaag moet een redelijke dag zijn, morgen komt er nog minder wind. Maar tot nu toe is er nu al geen wind. Ik begin terwijl maar aan de lunch en doe ondertussen ook nog wat afwas.
.
12.45 uur
Lunchen! Vandaag hadden we een toplunch; toast, lekkere salade, hardgekookt eitje en verse jus d'orange.
.
13.30 uur
Met het vele motoren en onze kleine tank moet er ook af en toe getankt worden uit de jerrycans. En omdat we het niet gaan halen met de diesel tot de Galapagos, gaan we proberen of de gennaker wil blijven staan. Nee, dus. We hadden even wat meer wind (5 knopen), maar zodra dat ding gehesen is, kakt hij weer in naar 2 knopen, waardoor de genaker ook inkakt. Een kwartier lang kijken we meer wind, maar nee. Alles maar weer omlaag, het grootzeil omhoog en maar gewoon verder motoren. Meestal douchen we 's middags ook even en verder is het wat kletsen of lezen of schrijven, slapen of niksen.
.
16.00 uur
Happy Hour!! Etienne maakt popcorn. Andere keren eten we chipjes of maak ik wat toastjes, natuurlijk met een alcoholvrije cocktail.
.
17.00 uur
Ik kruip achter de computer om de website bij te werken. Etienne haalt de mail binnen en verstuurt een positierapport. Onze positie en afgelegde afstand wordt in het logboek gezet. Ik vergelijk het niet met gisteren, zal wel dramatisch zijn.
.
18.30 uur
Ga ik eten maken. Gisteren hadden de favoriet van het huis; nasi. Vandaag zou het bloemkool worden, ware het niet, dat deze witte bol vanochtend al zwarte haren had. Het wordt veggie macaroni. Alles aan boord is hier bijna veggie (vegetarisch), mits we een visje vangen. Ze sprongen vandaag wel naast de boot, maar wilde niet in het aas bijten.
.
19.00 uur
Inmiddels is het donker, we maken een lichtje buiten en gaan eten.
.
19.45 uur
Ik ga nog even een uurtje slapen. Etienne houdt de wacht.
.
21.00 uur
Ons nacht-wacht systeem gaat weer in.
-----
At 9-4-2012 22:05 (utc) our position was 00°36.95'S 083°14.05'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.