Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dagelijkse sleur | Home | Uitzitten »

Whales

Woensdag 11 april 2012 @ 02:19 Het was vandaag net een Hollandse herfstdag, grijs, grauw en nat. Maar dan verder wel warm en geen wind. We worden er een beetje moedeloos van. Het is nu maar een tochtje van 600 mijl, maar wat als we straks naar de Marquises van dit soort ellendig weer hebben? Nog maar even niet aan denken.
.
Een andere oorzaak van onze moedeloosheid is het feit dat het lijkt dat er geen gang in de boot te krijgen is. Zouden we zoveel te zwaar zijn? Hij is aangegroeid, maar dat scheelt nu ook weer niet zoveel. We snappen er niets van. Etienne duikt vanmiddag, tussen de buien door het water in, om toch maar even naar de schroef te kijken. Het water is superhelder, waardoor hij het goed kan zien. Niets aan de hand. Een paar zeepokken, maar gelukkig geen touw of wat dan ook. Waar we nu wel achterkomen, omdat we de motor uitzetten en ons maar even laten dobberen, we keren 180 graden om met de boot. Door de stroming. We hebben zo'n bijna twee knopen stroom tegen! Hoe dat nu weer kan hier. Alle boeken en kaarten geven aan dat er zeker een stroom met ons mee moet lopen, de South Equatorial Current en de Peru current. We breken ons hoofd erover, maar gaan daardoor helaas niet harder en we hebben nog steeds geen idee. We besluiten onze koers iets zuidelijker te zetten. En we nemen af en toe genoegen met een snelheid van 2 knopen in de goede richting vooruit op de zeilen. We kunnen nu eenmaal niet het hele stuk motoren.
.
We hebben nu al wel een aantal keren een walvis bij de boot gehad! Vanochtend schrokken we ons rot van zijn fontein, zo dichtbij was hij. Het zijn Humpback whales. Erg gaaf! En als we heel toevallig allebei naar een vissersboot aan de horizon zitten te kijken, zien we zo'n walvis helemaal boven water springen!! Gaaf!!! Dat zo'n groot log beest, zo kan springen! Ik doe het hem niet na. ;-)
-----
At 10-4-2012 23:21 (utc) our position was 00°30.32'S 084°13.68'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.