Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Whales | Home | Niet alleen »

Uitzitten

Donderdag 12 april 2012 @ 01:33 Het is ons de afgelopen dagen weer overduidelijk dat we overgeleverd zijn aan de grillen van de natuur en de buien van Moeder Aarde. Dat geldt natuurlijk altijd, maar in de meeste woongebieden bouwen we stevige huizen, dijken en andere belangrijke dingen om zo min mogelijk 'last' te hebben van deze grillen en buien. Maar hier op dit kleine bootje in deze immense oceaan zijn we eraan overgeleverd. En natuurlijk niet alleen negatief overgeleverd, we leven ermee en halen er soms ons voordeel uit.
.
Alleen zoals ik al zei, de afgelopen dagen zijn we eraan overgeleverd. Want hier, midden op zee, moeten we het doen met de huidige stromen, de heersende (of nu eigenlijk meer niet-heersende) wind en de plenzende buien of brandende zon. We zijn ons er pijnlijk van bewust dat we een keer geen invloed kunnen uitoefenen en het 'tegen de stroom invaren' kan, zolang onze dieselvoorraad het trekt. En daar zit het venijn, dat is niet lang meer. Nog maar 24 uur en dan moet de motor uit en kan pas weer aan bij de Galapagos. En dat terwijl we pas net op de helft zijn.
.
Ik lees me suf in alle Jimmy Cornells , pilots en weerboeken en overal staat hetzelfde voor dit gebied: de SE trade winds heerlijk in de rug en de Humboldt, Peruvaanse en Equatoriale stroom geven je een extra zetje. Maar zo is het hier, op dit moment en de afgelopen dagen, toch echt niet!
.
Wind, als die er al is, pal tegen en datzelfde geldt voor de 1,8 knopen stroom. Ok, geen wind, misschien zitten we in het uitgebreide stukje van de doldrums. Kunnen we mee leven. De gribfiles (weerberichten) gaven ook niet veel wind op. We hadden het met motoren kunnen halen, ware het niet, dat we die *(%@& stroom tegen hebben! Dat is een probleem, dat wordt weer terug naar Ecuador dobberen. We hebben het daar goed naar ons zin gehad, maar willen nu toch echt naar de Galapagos.
.
Wat kunnen we eraan doen? Niets. Moedeloos worden en chagrijnen helpt ook niet. Dus wordt het uitzitten (eten en drinken genoeg), bidden dat er wat meer wind komt (doen jullie ajb mee!!) en wat Sjamanistische en oude rituelen uitvoeren, zoals Neptunes nog maar eens kietelen voor de stroom en de god Wodan uitdagen om meer wind te krijgen, maar hem niet boos maken, want storm hoeft nu ook weer niet. Het leven van een oceaanzeiler gaat nu eenmaal niet altijd over de woelige baren, maar soms ook over spiegelgladde zeeen.
-----
At 11-4-2012 22:29 (utc) our position was 00°37.71'S 084°58.38'W


twee reacties

Dat is balen zeg! Hier is het niet veel beter met het weer, thermometer zegt nu 2 graden:-I (08.30)
danielle - Donderdag 12 april 2012 @ 03:35

Hoi schatten,ik hoop voor jullie dat er snel voldoende wind op komst is.Ik heb er een kaarsje voor aangestoken en een schietgebedje erbij gedaan,baat het niet schaad het niet.Je weet maar nooit!Ik heb genoten van je verhalen,ik denk wel eens als jullie terug komen (in de normale wereld)kun je dan daar nog wel aan wennen?Dan zoek je dichterbij maar iets met avontuur waar je geen wind bij nodig hebt.Ben ik ook weer blij.IK ga nu je foto’s bekijken.Voor jullie lieve groetjes en een dikke knuffel.
Mams Anny
Anny - Donderdag 12 april 2012 @ 09:52  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.