Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Uitzitten | Home | Te lang op zee »

Niet alleen

Vrijdag 13 april 2012 @ 01:48 Wat zal ik zeggen van vandaag? We zijn sinds vanochtend 9 uur, 8 mijl dichter bij de Galapagos gekomen. Nog 200 mijl en dan zijn we in ieder geval bij de eilandengroep en kan de motor weer aan. Dus reken maar uit. Ik zei gisteren wel dat moedeloos worden niet helpt, nee, maar ik moet zeggen dat deze emotie mij wel langzaam bekruipt. We wisselen wat af met de zeilen om elk zuchtje wat er maar staat te pakken. En eigenlijk, laten we het positief benaderen, lukt dat aardig, we gaan in ieder geval nog niet terug naar Ecuador. ;-)
.
We zijn ook niet alleen hier. Elke dag krijgen we wel even, dichtbij of wat verder weg, bezoek van walvissen of dolfijnen. We hebben een hele grote groep dolfijnen in de verte zien jagen. Het was een heel springspektakel. Vol verassing zagen we gisteren ook verschillende schildpadden voorbij zwemmen, hele oude, want het waren hele grootte. Zouden deze 'Giant Tortoises' ook op weg naar de Galapagos zijn en ook de verkeerde stroom zijn tegengekomen? Tot mijn verbazing vliegen hier ook nog steeds verschillende vogels rond. We hebben zelfs de Swallow-Tailed Gull gezien. Familie van de zeemeeuw die voornamelijk op en rond de Galapagos voorkomt. Hij staat erom bekend om 's nachts de boten op zee te volgen. Dat hebben we gemerkt! Ik ken de NL'se naam niet. Het beestje maakt een klakkend geluid, waarvan gedacht wordt dat dit een soort van echo-locatiebepaling is.
.
We kregen vanochtend een raadseltje toegestuurd van een ex-vertrekker, om de tijd te doden. Heel fijn! Maar wij hebben ook een raadseltje, alleen weten wij helaas zelf het antwoord ook niet. Vannacht heb ik bijna een kwartier lang de dieptemeter tussen de 18 en 15 meter zien schommelen! Signaal was constant en supersterk, dus een school vissen kan het bijna niet geweest zijn. Maar wat dan wel? Ik heb het water afgespeurd maar zag geen walvis of onderzeeer. Raar he? We zijn dus echt niet alleen!
-----
At 12-4-2012 22:42 (utc) our position was 00°38.62'S 085°44.63'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.