Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Niet alleen | Home | Bah!! »

Te lang op zee

Zaterdag 14 april 2012 @ 01:09 Vroeger dobberde men dagen op zee, op weg naar hun bestemming. Nu, anno 2012 doet men dat niet meer. Toch? Dus wel. Wij dobberen op zee naar onze bestemming. Darwin, onderweg met de Beagle naar de Galapagos, hoe zou het die hier zijn vergaan? Bolle zeilen en een positieve sfeer aan boord, "we zijn er bijna!" Of ook klapperende zeilen, een gefrustreerde stuurman, de rest van de crew lanterfantend aan het dek, zoekend naar schaduw en vertier. En de kok die nog eens door z'n, al spekvette haar, wrijft, "wat gaan we nu weer eten?"
.
Ik denk dat laatste, want wat blijkt uit de verhalen, Darwin was inderdaad op de Galapagos. Alleen maar zo'n 5 dagen en deed zich tegoed aan het schildpaddenvlees. Vind je het gek?! Die vent stikte van de honger. ;-) En de revolutietheorie van Darwin, was geen eureka momentje. Nee, daar had hij, tijdens de windstiltes hier in de Stille Zuidzee, genoeg tijd voor om over na te denken. Als wij hier nog veel langer dobberen kom ik denk ik ook nog wel met een theorie. Maar dan meer over de evolutie van de mens die te lang op zee zit.
.
Toch zijn emoties soms net zo veranderlijk als het weer. Moedeloos zijn we niet meer. We gaan over het algemeen nog wel een knoop in de goede richting en hebben de afgelopen 24 uur zelfs 30 mijl afgelegd. We mogen niet klagen dus! Daarbij geven de gribfiles voor de komende 3 dagen wat stabielere wind, al is het niet veel en lijkt de tegenstroom wat af te nemen. Al kan deze laatste opmerking ook meer een gevalletje van 'wishfull-thinking' zijn.
.
De zon straalt aan de hemel en we hebben al even geen regen meer gehad. Al met al heeft het kietelen van Neptunes dus wel een beetje geholpen. Of zou het komen door jullie massale gebeden? Als dat zo is, zullen we dan ook een sessie doen voor wereldvrede? Of ga ik nu al hallucineren?
-----
At 13-4-2012 22:36 (utc) our position was 00°38.24'S 086°24.07'W

twee reacties

Als je niet mag klagen als je 30 mijl op 24 uur doet dan mag je klagen hoor! :)

Het hoort er helaas bij, en vanuit mijn woonkamertje waar ik nu zit zou ik er alles voor geven om nu op zee rond te dobberen. Mja. Eenmaal aan de reis begonnen zal ik, als ik ook zo lig te dobberen, waarschijnlijk net zo hard naar mijn woonkamertje verlangen als nu naar dobberen op zee …
Marti (URL) - Zaterdag 14 april 2012 @ 13:06

vanuit providentie is Caicos Islands vinden wij jullie echte bikkels.hou vol ! Wij zijn trots op jullie prestatie en positieve instelling. Galapos iislands maken alles weer goed. Take care en we houden kontakt liefs van de vliegende zwaan
Willem en martine () - Zaterdag 14 april 2012 @ 19:59  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.