Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bah!! | Home | Land in zicht! »

Ik zie ze vliegen

Maandag 16 april 2012 @ 01:28 Zoals ik te pas en te onpas, te vaak, te weinig en waarschijnlijk tot ieders verveling, elke keer weer roep, de dagen vliegen voorbij!! Zelfs hier op zee. En zelfs tijdens een activiteit die onlosmakelijk verbonden is met onze reis, maar niet onze favoriete bezigheid is. Maar net zoals het gaat met verre vliegreizen, wen je aan afstanden. Eerst was de Golf van Biskaje nog ver (3 dagen), maar na 19 dagen de Atlantische oceaan, is die afstand de maatstaf.
.
Het scheelt enorm dat ik de laatste tijd ook niet meer ziek ben. En ook Etienne slaapt nu de eerste nachten altijd al veel beter. Met andere woorden, onze lichamen raken 'gewend' aan de gekke ritmes op zee. Wat ook enorm helpt zijn de vaste routines tijdens een dag. Zie mijn berichtje van een paar dagen geleden. Voor je het weet kan ik al weer aan de lunch beginnen en hetzelfde geldt voor het avondeten. (Lekker) Eten is altijd al een van mijn favoriete bezigheden, maar zo onderweg, wanneer de zee, en onze magen, het toelaten, zijn de maaltijden ook belangrijk. Ik sta liever, zeg een uur, moeite te doen om te blijven staan terwijl ik aan het snijden en bakken ben, voor een maaltijd waarvan ik heerlijk kan genieten tijdens het ondergaan van de zon. Maar dat is voor iedereen misschien anders. En ik moet zeggen, we hebben de laatste dagen weer lekker gegeten; pizza's, eiersalade, macaroni, boontjes met aardappelen en gehaktballen (uit blik!), mihoen, salades enz. En vanavond hebben we weer de favoriet van de boot, nasi! Goed eten helpt om de moraal hoog te houden, maar daar dragen de wegblijvende buien en een beetje wind ook aan bij.
.
Ik heb, je zou denken hoe kan het nog, gisterenavond weer een (voor mij) nieuw verschijnsel gezien; een satelliet. Dat ziet eruit als een 'onderweg zijnde ster'. Deze 'ster' verplaatst zich in een rechte baan, met constante snelheid over je hoofd heen. Etienne heeft het al meerdere keren gezien, maar ik miste ze elke keer. Tot gisteren. Grappig om te bedenken dat de satelliet de ik zag gaan, misschien wel een van de satellieten is die ons elke dag vertelt wat voor weer het gaat worden. Of, misschien was het er wel een die foto's aan het maken was voor een of andere geheime dienst. Heel bijzonder dat er op de oceaan een hele wereld onder je afspeelt, maar ook boven je.
.
In onze wereld gaat het allemaal prima en we komen langzaam toch steeds dichterbij het einde van de eerste etappe.
.
.
PS
Het antwoord op het raadsel via de sms voor vannacht; naam: Lekker Hapje, leeftijd: 2 dagen + een half uur in de pan.
-----
At 15-4-2012 22:57 (utc) our position was 00°38.90'S 087°58.82'W

een reactie

Hoi Denise, Etienne

als ik me dit overleg, in zo’n klein bootje op die grote oceaan! Ik vind jullie heel moedig hoor!! Houd moed én pas goed op bij wat je doet!
Lekker eten geeft je inderdaad houvast! Dan kun je er weer lekker tegenaan!

Geniet van dat wat je doet op it moment, voor je het weet is het voorbij, en loop je weer in de dagelijkse ( Nederlandse ) sleur mee!!

Liefs …. und immer eine handbreit Wasser unterm Kiel!”“

Anky
Anky () - Maandag 16 april 2012 @ 07:40  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.