Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ik zie ze vliegen | Home | Eind goed, al goed »

Land in zicht!

Dinsdag 17 april 2012 @ 01:08 Weinig te melden vandaag. Het is heel de dag bewolkt met af en toe een bui. Zeker in de ochtend was het meer toe, dan af. Daardoor zijn we vannacht en vanochtend wel lekker opgeschoten. En zo ontwaarden we, halverwege de ochtend, aan de horizon iets wat op een berg zou kunnen lijken. Het beeld werd in de loop van de dag helderder en minder helder (tijdens enorme stortbuien), maar het is duidelijk Isla San Cristobal. In de rij van grootte van de eilanden is hij nummer 5, maar heeft wel de een na grootst inwoners aantal. Isla San Cristobal moet schitterend zijn, het is alleen niet het eiland waar wij naar toe gaan. Wij gaan naar Isla Santa Cruz.
.
In de officiële regel heb je toestemming nodig om naar de Galapagos te gaan. Deze toestemming heet een Autografo. Met zo'n Autografo mag je dan, met je eigen boot, meerdere eilanden bezoeken en 40 dagen blijven. Alleen kost zo'n Autografo heel veel centjes. Wil je dit niet, dan kun je een verzoek doen voor een verblijf op de eilanden onder het mom van 'diesel nodig', 'reparatie', enz. De port captain kan dan bepalen dat je maar 72 uur mag blijven, of je toestemming geven voor 20 dagen. Maar je mag dan, met je eigen boot, maar op 1 eiland komen. Omdat wij dus geen officiele toestemming hebben om naar de Galapagos te gaan, konden ze in Ecuador (waar de Galapagos onder vallen) natuurlijk ons geen zarpe (uitreisdocument) geven naar de Galapagos. Andere landen hebben weinig met deze wet te maken en zetten gewoon op je zarpe Galapagos.
.
Wij gaan voor de laatste optie en kiezen daarom het eiland met het 'grootste' stadje en van waaruit de meeste 'excursies' eventueel te boeken zijn. Volgens onze informatie, Isla Santa Cruz dus.
.
De laatste mijlen komen in zicht, maar met de huidige wind, kunnen we hier nog wel een paar dagen over doen. We zullen zien.
-----
At 16-4-2012 22:20 (utc) our position was 00°39.30'S 088°59.99'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.