Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Land in zicht! | Home | Allemaal beestjes »

Eind goed, al goed

Woensdag 18 april 2012 @ 05:54 We zijn op de Galapagos!! Tussen de eilanden zijn we al verwelkomd door een zeeleeuw die even een kijkje kwam nemen. Heel schattig!
.
Het was vannacht en vandaag een top zeildagje. Zo'n tochtje wat je je wenst om de hele oversteek te hebben. We zijn de laatste mijlen dan ook super opgeschoten, waardoor we rond 16.00 uur aankwamen. Zaterdag om 16.00 uur een week geleden vertrokken uit Bahía, maakt, dat we er dus precies 10 dagen over hebben gedaan. En eigenlijk valt dat reuze mee. Planning was zo'n 6 dagen. Als we windstiltes hadden, konden we gewoon motoren en snelheid houden. Dat snelheid houden was dus drastisch anders door stroom tegen. Een dag of 4 langer, is dus eigenlijk zo gek nog niet.
.
De baai hier op Isla Santa Cruz, Acadamy bay, is aardig vol. Vol met allerhande boten; veel cruisers, rondvaartboten voor de eilanden, wat kleinere cruiseschepen, een bevoorradingsschip en de Endeavour, het schip van National Geographic! De baai ligt totaal niet beschut, dus we liggen achter het anker nu meer te schommelen dan de afgelopen dagen op zee.
.
Nadat we het anker hadden laten vallen, was het meteen gedaan met de rust en kregen we bezoek. Drie man sterk. De Port Captain en twee mannen van het National Park Galapagos. Ik dacht dat er stoom uit mijn oren zou komen, niet van boosheid, maar van het hersenwerk, want toen de Port Captain begreep dat ik wat Spaans sprak ratelde hij alles aan elkaar. Hij legde de procedures uit, vertelde wat er te doen was op het eiland enz enz. We hadden natuurlijk een zarpe naar de Marquises en dus kwam de vraag 'wat komen jullie hier doen?' Ik uitgelegd dat we diesel nodig hadden ivm stroom tegen en geen wind. Dat snapte hij, er was net een boot teruggekomen die onderweg was naar de Marquises, ook geen wind en stroom tegen. Dus was het prima dat wij hier wilden blijven. En nu we er toch waren konden we ook wel wat langer blijven. We hadden alleen een agent nodig, om het papierwerk te regelen en die ging hij even bellen voor ons. Hij had inmiddels al onze papieren al gecheckt, dus ik grapte dat wij een agent niet nodig hadden en het met hem ook goed afkonden. Hij was gevleid, maar nee, we moesten een agent hebben.
.
De agent arriveerde gelijk met iemand van het ministerie van landbouw, of zoiets. De laatste ging controleren of wij geen planten en huisdieren hadden en wat we nog aan vers spul hadden. Het appeltje en de limoenen waren geen probleem, zolang we ze maar niet mee naar de kant namen. De rest had hij niet gezien, Etienne had namelijk meteen alles verborgen. De agent was een aardige man, van een 'ships agent office' en rekende een vrij hoge prijs voor zijn service. Wij hebben hem dus bedankt en meteen weer weggestuurd, we hadden veel lagere bedragen gehoord. Ik verwachtte de Port Captain wel geïrriteerd te hebben, maar nee, hij ging rustig degene bellen die wij voorstelde. Hij legde nog wel even uit dat voor dat bedrag de man 4 uur werkt. Ik ben maar niet in discussie gegaan, dat hij dan zelfs voor NL'se doeleinden een hoog uurloon had.
.
De 'nieuwe' agent arriveerde en regelde meteen alles. Morgen komt er nog een 'fumigation-man' aan boord, sprayen tegen het ongedierte. Mooi, zijn we meteen van de laatste vliegjes en muggen af! De bedragen van wat alles kost, vlogen me wel rond de oren. Morgen maar even alles op een rijtje zetten als we de factuur hebben en onze portemonnee moeten trekken. Maar ok, daarvoor zijn we wel op de Galapagos! Wat we natuurlijk, inmiddels gaar en oververmoeid, hebben gevierd met een biertje in de kuip. Morgen gaan we aan land.
-----
At 18-4-2012 2:24 (utc) our position was 00°44.83'S 090°18.42'W

een reactie

Hoi hoi!Misschien heeft m’n kaarsje dan toch nog een klein beetje
geholpen,zeker zullen we dat nooit weten.
Genieten maar weer!Lieve groetjes en dikke kus!
Mams Anny.
ANNY - Woensdag 18 april 2012 @ 22:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.