Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Diesel met een luchtj… | Home | Een gewaarschuwd mens… »

Handwerk

Maandag 23 april 2012 @ 06:23 Vandaag was een handwerkdagje. En dan niet leuk crea bezig zijn, nee, de stiksel van de genua nalopen en indien nodig, opnieuw stikken. Met name een strook aan de onderkant was, door het schuren over de reling aardig los. En nog een paar stiksels door het wrijven langs de stagen. Schavielen (slijtage door schuren) is echt onze grootste vijand. Je moet er continu op letten, maar je kunt helaas niet alles tegenhouden. De stiksels die los waren, waren geen belangrijke. Meer om de verschillende lagen doek op elkaar te houden en onderaan is het een strook waar de onderlijkstrekker doorheen loopt. Niets ergs dus, maar het kan maar beter weer gemaakt zijn. De genua is groot en stug en past niet onder mijn naaimachine, dat was dus ouderwets handwerk. Gelukkig kon ik op vele plaatsen het oude 'stikgaatje' gebruiken, dat scheelt in kracht. Maar ik ben er toch wel heel de dag mee zoet geweest.
.
Het wordt aardig stil hier. Gisteren is de Inish vertrokken en vandaag gingen ook onze Panamese buren (Juan van Gente de Mar) er vandoor. Wij zullen hen waarschijnlijk over krap een weekje volgen.
.
Vanochtend hadden we nog wat buien, met veel bewolking, maar dat trok in de middag al snel op naar een strak blauwe hemel. Met als gevolg, heel warm. We hebben aan het einde van de dag dus nog maar even gezwommen en gesnorkeld bij de boot. Manta-rays gezien en een soort tam koffervisje. Etienne kon die gewoon vastpakken! De koffervisjes doen zich te goed aan onze boot, heel fijn, maar ze zijn naar ons idee nog niet hongerig genoeg. We moeten zelf ook nog een hoop schrappen. Het is hier namelijk erg voedingsrijk en de boot groeit weer aan als kool.
-----
At 23-4-2012 3:58 (utc) our position was 00°44.82'S 090°18.42'W


een reactie

He
Moet je nog werken ook hi hi.
Maar wel in het zonnetje.
Groetjes Tonny
tonny van Ham () - Maandag 23 april 2012 @ 10:24  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.