Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Handwerk | Home | Big Galapagos Five! »

Een gewaarschuwd mens

Dinsdag 24 april 2012 @ 19:07 We waren gewaarschuwd. Als je drie jaar weg bent, gaat alles een keertje stuk. Ja ja, denk je dan, dat gaan we wel zien. En zo’n momentje hadden we eergisteren. Ik riep de watertaxi op met de VHF. Geen antwoord. Niet abnormaal, ze reageren wel vaker niet en komen dan wel gewoon. Nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. Hmm, misschien voor de zekerheid met de handmarifoon proberen. De hoorn buiten heeft wel vaker kuren. “Watertaxi, watertaxi, aqui La Luna” “Dos minutos!” Shit. Het was avond, na mijn dagje hard werken wilden we lekker uit eten.

De volgende ochtend meteen maar even de marifoons aan een nadere inspectie onderworpen en dit keer kon Etienne, na veel zweten, zuchten en steunen, niet anders zeggen, dan dat hij hem niet meer aan de praat kreeg. We ontvingen nog wel, maar zenden, nee. Verdikkeme, ben je in het paradijs, hebben we dit. Geen major probleem, maar wel vervelend. Een VHF waarmee je kunt zenden is toch wel handig. Besloten om maar even op zoek te gaan naar een vervangmodelletje. En warempel, zelfs hier, waar de prehistorische dieren nog (vrij) rondlopen, zijn ook marifoons te koop. Na dubben hebben we een goedkoop (relatief gezien) modelletje gekocht van een bekend Amerikaanse merk (waar ik nu, internettent bij een wit strandje even niet op kan komen). Vanochtend de eerste stapjes om een plekje voor hem (of haar) te zoeken. Morgen verder.

Gisterenmiddag zijn we dan ook maar op pad gegaan, even wat anders dan klussen of bootdingen. We hebben een schitterende, maar ontzettend warme, hike gemaakt naar Las Grietas. De eilanden hier zijn vulkanisch en bestaan dus uit lavagrond. Dat is grof, ruig, open gesteente. Het pad naar Las Grietas was over deze stenen door een schitterend gebied met een zoutmeer en langs hele vele cacti’s Las Grietas is een kloof in het lava gesteente, waar regenwater zich vermengt met zeewater. Je kunt er snorkelen, zwemmen en van de kliffen afduiken. Het is heerlijk fris verkoelend, super helder water! Je koelt er beter in af, dan in het lauwe zeewater.

Al vrij vroeg in deze hike kom je langs een schitterend rustig hotel met een mooi strandje waar we even hebben geinternet. Eind van de middag terug naar het dorpje om de marifoon te halen. We hebben gegeten in een straatje waar allemaal lokale tentjes zitten. ’s Avonds zetten ze de stoelen en tafels op straat en is het een drukte van belang. Heel gezellig kwamen we daar aan de praat met Gerrit en Anne-mieke van de Fruit de Mer, ook een NL’se boot, die waarschijnlijk rond dezelfde tijd als wij over gaan steken naar de Marquises. Vandaag vertrokken zij alweer naar Isla Isabella.

Inmiddels tikt de tijd vlot door en willen we nog wel wat meer zien van het eiland hier. We hebben dus, met de paar klusjes nog te doen, een schemaatje gemaakt voor de komende dagen. ;-)

een reactie

Mocht de marifoon nog problemen geven, dan zou het goed kunnen zijn dat er een slecht contact of een breuk in de antennekabel zit. Gewoon even doormeten kan nooit geen kwaad. Veel plezier verder samen, dat hebben wij ook;-)
Ella en Erik () (URL) - Donderdag 26 april 2012 @ 16:55  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.