Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Een gewaarschuwd mens… | Home | Zwemmen met de zeelee… »

Big Galapagos Five!

Woensdag 25 april 2012 @ 21:52 Na vanochtend hebben we de Big Five van de Galapagos gezien! Op nummer 1, de Grote schildpadden, nummer 2, de zeeleeuwen, nummer 3, de Blue Footed Boobies!, nummer 4, de marina Iguana (dat lelijke zwarte ding) en nummer 5 de Darwin Finches. En dan vergeet ik de pinguins, die op Isabella zitten, maareven. Want daartegenover hebben we ook White Tipped Sharks gezien, de Sally Lightfoot crabs (die hele rode), langoestes, land Iguana’s, Lava Lizards, Swallow-tailed Gull (klak-klak vogels), fregatvogels en pelikanen. En dan heb ik het nog niet over de grote vissen van vandaag. Grote dokters, angelfish, papagaaivissen, murene, koffervissen, eagle rays en bruine roggen. En dan laat ik het kleine grut, waarvan er miljoenen waren, maar even achterwege. Geloof dat het meer de Galapagos top 100 wordt.

Vanochtend zijn we met 10 andere toeristen in een bootje gestapt voor de Bahía tour. Een toer langs verschillende plekken hier in de buurt. Eerst naar het kleine eilandje hier vlakbij, Isla Loberia, waar een grote zeeleeuwenkolonie woont. We zagen daar inderdaad tig zeeleeuwen op de rotsen liggen en wandelen op het strand. Natuurlijk meteen het water in, en naast heel veel andere grote vissen, zwem je dan ook gewoon met de zeeleeuwen! Het lijken boven water van de lompe logge beesten, maar onderwater zijn ze heel flexibel en zelfs wat elegant! Super gaaf!

Daarna voeren we naar een steigertje vanwaar we naar twee strandjes konden lopen, door het schitterende ruige landschap. Etienne zag op een gegeven moment zelfs een grot, “hé daar kunnen we in!” Helaas werd hij snel uit die illusie gehaald, je kunt (of mag) nu eenmaal niet elke grot in. ;-) Het was wel gaaf. Het is hier vulkanisch en de gids legde uit dat je drie verschillende soorten lava hebt. Heel interessant. Het landschap is ruig en zwart met prikkels (door alle cacti’s). Eerst naar Los Tintores en toen naar Playa Los Perros. Daar zagen we voor het eerst Marina Iguana’s zwemmen! Dat is ook de enige soort Iguana die dat doet. Ze heten natuurlijk niet voor niets zo. We zagen daar ook verschillende Blue Footed Boobies op de rotsen, al hadden we ze ook al in de baai, dichterbij huis gespot. Het zijn hele grappige vogels, die wij in Venezuela heel veel hebben gezien, maar dan de helemaal witte versie met rode voeten.

Las Grietas was het volgende punt op het programma, maar daar waren wij natuurlijk al geweest. Geen probleem, we konden om de hoek, langs de rotsen gaan snorkelen met de kapitein. En dat was een goede keus! Wouw, wat een plek! Daar zagen we de haai, de white tip shark (die hier onschuldig is). En verder nog heel veel andere dieren, zoals een schildpad en nog meer zeeleeuwen, die echt superhoog op de rotsen kunnen springen uit het water! We snappen nu, hoe ze op sommige boten komen! Ook zagen we hier de Blue Footed Boobies weer en de Marina Iguana’s die onder water aan het eten waren! Het was een heel geslaagd uitje en dat voor maar 30 dollar pp! Aanrader dus voor andere Galapagos-gangers.

Vanmiddag zijn we dan weer aan het klussen geweest, verder met de marifoon en hebben we een excursie voor morgen geboekt. Het binnenland in. Ben benieuwd wat we dan weer gaan zien!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.