Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wat is hoog? | Home | We zijn weg »

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

Zondag 29 april 2012 @ 00:02 Het is altijd weer raar, hoe een vreemde omgeving langzaam toch weer zo vertrouwd wordt. Misschien ook weer niet raar, het is voor een bepaalde periode je leefomgeving. Je achtertuin, je ‘neighbourhood’. En dan loop je ineens voor de laatste keer langs het zo bekende straatje, pak je voor de laatste keer nog even twee 5 liter jerrycans met water mee bij de zo vertrouwde supermarkt en loop je voor het laatst de pier over naar de watertaxi. Dat is altijd een heel raar moment, die laatste dingen. Het voelt ook vaak als weemoed, loslaten, achterlaten en vaarwel. Je vertrouwde loopje verlaten en de mensen die je zelfs al zijn gaan kennen (de port captain, de ‘snorkelcapitein’ en de watertaxi-boys). Maar ja, het is tijd om verder te gaan.

En dat gaan we morgen weer. De langste etappe, van onze reis (waarschijnlijk en in ieder geval tot nu toe) en de langste etappe hier in de Pacific. Vanochtend hebben we onze moestuin weer aangevuld. Elke zaterdagochtend is hier de fruit- en groentemarkt. Van 6 tot 12 uur in de ochtend en ben op tijd, want zo rond 9 uur is er al veel niet meer. We waren er op tijd, maar zagen een duidelijk verschil met wat er nog was toen we weggingen. Maar ben je er dus vroeg, dan hebben ze er bijna alles; zelfs broccoli, spinazie, bloemkool en lente-uitjes. Helaas hadden ze geen sinaasappels, wat wel raar is, want er waren limoenen te over. Het is ook grappig om te zien hoe het gaat op zo’n markt, bij de oudste vrouwtjes heb je vaak de beste deals, maar dan moet je niet van die kleine uitgemergelde hebben, want die zetten je af. Zorgen dat je zelf alles kiest, want laat je de ander dingen voor je pakken, dan krijg je geheid spijt. En dit keer was de eierman de topper. Hij verpakte de 30 eieren wel in 4 van die kartonnen eier-‘dozen’. Zelfs tape eromheen en toen konden we het meenemen. Top! We zitten dus weer lekker vol. Hopelijk gaat het goed met de oversteek (niet al te heftig en niet ziek) zodat ik weer lekker alles kan gebruiken in het eten.

Vanaf nu zijn we dan ook de komende maand onderweg. Het is 3000 mijl, maar dat is hemelsbreed. De af te leggen afstand hangt ook heel erg af van het weer en de stroom die we onderweg gaan tegenkomen. We zullen zien. Volgens onze normale berekeningen en gemiddelden zouden we er zo’n 27 dagen over doen. Wordt het inderdaad 27 dagen, dan doe ik een vreugdedans op Fatu Hiva. We verwachten namelijk wel wat dagen meer….

Wil je ons dus bereiken de komende tijd (dat vinden we altijd erg leuk tijdens zo’n saaie oversteek) dan moet dat via de ‘reacties’ of het SSB-mailadres. En oja, beleggen is tegenwoordig niet zo’n goed idee meer, dus kun je je geld ook opmaken door ons te bellen (of gratis een sms’je te sturen). ;-)


een reactie

Fair winds and a calm sea, friends!
Hans () - Zondag 29 april 2012 @ 19:47  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.