Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Tijd | Home | Rustig aan »

Betoverend

Dinsdag 29 mei 2012 @ 22:03 Eergisteren 'grapte' ik dat dit het mooiste eiland is en dat is waar. Dit is het mooiste eiland wat ik tot nu toe heb gezien! En dat is echt niet omdat we 29 dagen op zee hebben gezeten. Het is echt betoverend mooi! Het is vulkanisch, dus heel grillig, veel begroeid, met allerhande planten en bomen. De Intratuin is er niets bij. De baai waar we nu liggen is eigenlijk de vroegere krater van de vulkaan. Hij is aan een kant ingestort, waardoor wij er 'in' kunnen liggen. Doordat het een krater is zijn de kanten hele hoge rotspartijen. En van die rotspartijen ontleent deze baai haar naam.
.
De eersten die hier voet aan de grond zetten, vonden deze rotspilaren op penissen lijken. Dus kreeg de baai, de naam 'Baie des Verges'. Het moet een man zijn geweest met een 'dirty mind', want wij zien er geen penissen in. Maar ok, later kwamen er missionarissen naar dit eiland, die natuurlijk niet blij waren met deze naam. Boos voegden ze een 'i-tje' toe aan de naam, 'Baie des Vierges', waardoor het de 'Baai van de Maagden' werd. De ironie van de verandering van 'Baai van de Penissen' naar 'Baai van de Maagden' zal ze waarschijnlijk door hun boosheid ontgaan zijn. Ik vind de Polynesische naam mooier, 'Hanavave'.
.
We kwamen eergisteren eind van de middag aan. De zon stond laag en scheen mysterieus op de hellingen. Het was een schitterend zicht. We werden door Fruit de Mer uitgenodigd om te komen borrelen en mee te eten. Gerrit had speciaal voor ons nog een Mahi Mahi gevangen! Klaargemaakt met kaneel en abrikozen, hebben we die avond zitten smullen. Ook was het een gezellige aankomst om zo lekker je verhaal kwijt te kunnen.
.
Gisteren, na het toonbaar maken van de boot, meteen maar even op de kant gaan kijken. Er liggen zo'n 7 boten in totaal. Het kleine dorpje is vriendelijk. De mensen praten Frans en Polynesisch en zijn over het algemeen, gezellige dikkerds. Ze zijn ontzettend vriendelijk en ruilen alles voor bananen (super lekker zoet), sinaasappels (ook zalig), pompelmoezen, papaja's, enz. De woningen zijn houten prefabwoningen en zien er goed uit. Ze zouden zo uit Europa kunnen komen. Eenmaal binnen wordt het een ander verhaal. Heel sober ingericht. De mensen zijn niet heel arm, maar hebben ook weer niet veel.
.
We zijn naar de waterval gelopen. Phoe, dat hadden we beter nog een dagje kunnen uitstellen, want na tig dagen op zee, meteen een pittige hike van een aantal uren is een aanslag op je gestel. En het was warm! Ik blijf het zeggen, maar het is hier zo waanzinnig mooi! Loop je omhoog kijk je om je heen, zie je weer een andere grillige bergkam. Dan loop je verder en kom je langs een erf-afzetting, van rode hibiscussen! Honderden schitterende bloemen stralen je tegemoet tegen het frisse groen! Ik heb geregeld met open mond rond staan kijken. Het eiland is in een woord betoverend! Na klimmen en klauteren over rotsen, glibberend en glijend over de modder kwamen we bij de waterval. Waanzinnig!
.
Eenmaal terug in het dorpje hebben we wat met cruisers gekletst en gingen we onze spiertjes al goed voelen. Fruit de Mer gaat vandaag weer verder, dus die zijn nog even voor een borrel en een 'bookswap' langs geweest. Ik heb nu weer een aantal nieuwe heerlijke dikke pillen die ik kan gaan lezen. En vandaag….even niets betoverend, maar gewoon klussen; zeil en genua-rail repareren en La Luna schoonmaken.
-----
At 28-5-2012 20:40 (utc) our position was 10°27.94'S 138°40.12'W

vijf reacties

Hoi Denise, Etienne.
zo te lezen, hebben jullie het al best naar jullie zin! Geniet er maar van! Ik ben gewoon blij, dat jullie weer eens heelhuis zijn aangekomen!

Voor vandaag genoeg, ik ga slapen, we hebben hier 22.50 uur.

Tot de volgende keer!

Liefs!

Anky

ps: Konden jullie de Zwijndrecht Webcam al bekijken?!
Anky () - Dinsdag 29 mei 2012 @ 17:49

Fijn dat jullie weer even vaste land onder jullie voeten hebben gekregen. En veilig zijn aangekomen. Veel plezier.
Git
brigitta () - Dinsdag 29 mei 2012 @ 18:25

Fijn dat jullie zonder veel kleer- of zeilscheuren die grote plas over zijn, maar d’r liggen nog wel een paar druppels voor de boeg ook!
Geniet er hier maar van!
Hans
Hans () - Dinsdag 29 mei 2012 @ 19:31

ik grapte maar, over je mooie eiland hoor, Denise, ik weet dat het er prachtig is, per slot van rekening kijk ik elke dag op Google earth … ik zag je bijna hiken :D … geniet verder, ook al heb je boot klussen … doeidoei …
Anya () - Dinsdag 29 mei 2012 @ 21:51

Ha bikkels van harte met deze prestatie en nu genieten!!!!
Martine en willem
Flying swan () - Woensdag 30 mei 2012 @ 18:44  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.