Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Betoverend | Home | Babystag »

Rustig aan

Woensdag 30 mei 2012 @ 22:12 Onze spiertjes zijn stijf en we zijn wat wankel. Gisteren en vandaag was en is het dus rustig aan doen. Bijzonder hoe je lijf zo reageert. Gisteren ben ik wat kastjes overhoop gaan halen. Ze willen hier fruit ruilen. Tegen wat? Tegen parfum, nagellak, lippenstift, enz. Nou, ik heb nagellak genoeg en nog wel wat make-up over wat ik allang niet meer gebruik. Dat ruimt goed op, zeg maar.
.
Toen we aan de kant kwamen was het dorp uitgestorven. Jammer, want ik wilde een zogenoemde 'tapa' kopen en nog wat fruit ruilen. Een specifiek souvenir, hier in de Pacific is 'tapa'. Tapa is doek, gemaakt van de bast van een boom. De bast van de 'mulberry' of broodboom, verdelen ze in lange strengen, waarna ze worden samen 'geplakt' door een 'lijm'. De tapa mag vooral niet nat worden, want dan lost zij gewoon weer op. Met name hier op Fatu Hiva worden tapa's gemaakt en ik dacht dat het leuk zou zijn, dan ook hier zo'n doek te kopen. Helaas, sinds gisteren is er een expositie in Tahiti, dus alles is daarheen. Dat was ook wel te zien. Eergisteren was het een drukte alom in het dorp, gisteren was het uitgestorven, op de politieagent en de hoogwerkers na.
.
De rolgenua is gemaakt. Dat is een zorg minder. We kunnen dus gewoon weer de genua in- en uitrollen. Het repareren van het onderlijk van de genua kost mij wat meer tijd. Phoe, dat schoot niet op, vandaag afmaken. Tot onze schrik zagen wij wel veel slechte plekken in het zeil, hoe die er nu inkomen? Ze zitten namelijk niet op een 'schavielpositie', maar even goed in de gaten houden dus. Etienne is al druk doende geweest de eendenbekmosselen van de onderkant van de boot af te halen. Het is jammer dat we geen foto's mee kunnen sturen, die volgen dus nog. De boot ziet er namelijk uit!! De onderkant is dik aangegroeid met de mosselen, maar de zijkanten! Je kunt duidelijk zien hoe schuin we hebben gelegen. Tot halverwege zit de alg aangegroeid. La Luna ziet er niet uit!
.
Vandaag dus nog die klusjes en dan waarschijnlijk vanavond verder naar Hiva Oa.
-----
At 29-5-2012 19:43 (utc) our position was 10°27.93'S 138°40.12'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.