Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ritme, als een huis z… | Home | Nuku Hiva »

Niu

Donderdag 07 juni 2012 @ 22:01 Hanamoenoa bay, hier op Tahuata, doet heel Caribisch aan. Het witte strand, de palmbomen en het blauwe water. Het enige wat we dan missen is een gekleurde houten shack waar we een biertje kunnen drinken. ;-)
.
Gisteren rustig aan gedaan. Hopend dat we weer in een ritme gaan komen. We hebben weer eens lekker gesnorkeld. Veel was er niet te zien, wat soft koraal en vissen. Wel hele mooie gekleurde vissen, die we, tijdens deze reis, nog niet eerder hebben gezien. Toen ik nog even bij de boot lag, zag ik een haaitje. Schitterende beesten zijn dat, met hun stoere uiterlijk. Deze haai was alleen een ongelooflijke bangerik, want toen ik Etienne onder water riep, ging hij er snel vandoor.
.
Na een heerlijk stokbroodje-gezond als lunch, zijn we even op het strandje gaan lopen. Er staat toch een redelijke swell in de baai, waardoor de golven op het strand gigantisch zijn. Maar geen strandlanding dus met Mr. Ed. Een ankertje mee en zwemmend naar het strand. Het was wel even lekker om wat te lopen. In dit baaitje woont een gezin, die de kokosnoten ('Niu's' op z'n Polynesisch) hier verzameld en de kokos droogt voor 'copra'. Hiervan wordt 'kokosolie' gemaakt, wat weer gebruikt wordt in margarine, zeep en nitroglycerine. Wel eenzaam zo wonen.
.
Het is een mooi strandje, maar heel bijzonder, er spoelt geen schelpje aan. Op sommige stukken lag het zand wel bezaaid met de meest mooie tropische gele of oranje bloemen. Schitterend!
.
Verder weinig meegemaakt. Vandaag blijven we ook hier in Hanamoenoa.
-----
At 6-6-2012 0:15 (utc) our position was 09°54.49'S 139°06.28'W

een reactie

Wij zijn hier gisteren ook naar het strand geweest, maar julia vind het een beetje eng om in de zee te zwemmen, er zaten ook best veel zeeegels en dat vond ik dan weer eng. Als ze boten ziet zegt ze dat is de boot van opa of denise (sorry etienne, jij bent geen boot eigenaar:)) Soms zullen jullie heel blij worden vanhaar boot keuzen maar ook zeker vaak terleurgesteld:) Maar wij geniten hier lekker, hebben een fiets gehuurd en gaan bijna dagelijks even naar kos stad, vandaag nog een nieuwe tas gescoord en ja daar wordt ik dan weer blij van :-). Julia slaapt van 1300 tot 1500 elke dag dus dat is ook ons siesta moment ( Tweede boe1k is al uit)
Genieten jullie lekker,
X
danielle () - Zaterdag 09 juni 2012 @ 03:17  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.