Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Huis | Home | Shell Va'a »

Hakatea Bay

Vrijdag 15 juni 2012 @ 02:40 We zijn eergisteren een baaitje verder gevaren. We kunnen op Nuku Hiva niets regelen voor onze verstaging. Balen. De extra dyneema-verstaging maar gespannen en de rest van de verstaging goed aangedraaid. We hebben nog extra dyneema-lijn voor het geval dat, maar tot Tahiti wordt het gewoon voorzichtig zeilen. Daarna was het weer tijd voor het project 'ankerlier'. De trouwe volgers weten vast nog van de perikelen met dit fijne apparaat. We hebben in de Carieb ergens toen van twee een gemaakt, met de vraag 'hoe lang blijft hij het doen'? Tot nu dan. Want hij heeft erg op z'n donder gehad toen we Hiva Oa zo vast lagen, de genade slag. Gelukkig hadden we op St. Maarten een nieuwe gekocht, dus die erop gezet. Wat een glimding dan ineens weer zo op het voordek! Haha.
.
Hakatea Bay is weer werkelijk schitterend! Ik val in herhaling, maar deze eilanden zijn zo waanzinnig mooi! Het is een smalle doorvaart tussen de enorme rotswanden en dan heb je rechts en links een baaitje ook weer tussen de enorme hoge kliffen. We liggen voor een strandje, waar we eergisterenavond meteen konden aanschuiven bij een 'bonfire met potluck'. Oftewel 'kampvuur op het strand met eten meenemen om te delen'. Er lagen zo'n 8 boten in de baai. Erg gezellig dus!
.
Gisteren zijn we naar de waterval gelopen, Vaipo Waterfall. Een hike van 2,5 uur, heen. We moesten een riviertje invaren (met de dinghy), waar we door de branding letterlijk in gespoeld werden. En vanaf daar was het een stukje door het dorpje, Hakaui. Die tuintjes, netjes aangelegd, omheind met allerlei (voor ons) kamerplanten. In de tuintjes groeit het heerlijkste fruit. En verder zijn we door het bos gelopen. Gelukkig was het pad redelijk vlak, wel veel keien, modderig en we zijn verschillende snel stromende riviertjes overgestoken. Eentje was erg diep waar het water met een razende noodgang naar beneden kwam. Stappend van steen naar steen en in het begin jezelf vasthoudend aan de boom die half over het stroompje hing, liep je zo naar de overkant.
.
Langs het pad zag je de stenen van de 'oude beschaving', oude 'pae pae' (heilige vloeren), gestapelde muurtjes en paden, waar we af en toe op liepen. Soms hoge muren gestapeld, duidelijk van soort gebouwen. Heel bijzonder.
.
Steeds verder gingen we de 'canyon' in, hoge rotswanden en mooie begroeiing langs het riviertje. Het heeft bijna heel de weg naar de waterval geregend, iets wat we eigenlijk niet heel erg vonden, omdat het anders heel warm zou zijn geweest. En dan nog een 'hoek' om, verder de canyon in en ja hoor… water! De waterval zat tussen de rotsen verscholen. Zwemmend door het poeltje kwam je er. Schitterend!! Wat een mooi stukje wereld. Elke keer zeg ik weer, dit is het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb, maar dat zeg ik nu hier ook weer. Het was gewoon adembenemend!
.
En dat laatste kwam nu niet door hike, want die was lang, maar niet zwaar. We schrokken van de tijd toen we terug aan boord kwamen. In het dorpje hadden we nog fruit en munt (!) gekocht en toen was het drie uur! We waren rond half tien van boord gegaan! De Cornelia was inmiddels ook hier gearriveerd en Mark en Vanessa kwamen even gezellig kletsen. Er was weer een kampvuur op het strand, maar wij zijn maar aan boord gebleven. We waren toch wel een beetje moe…;-)
-----
At 13-6-2012 1:16 (utc) our position was 08°56.70'S 140°09.87'W

een reactie

leuk lezen weer, ik zit altijd te wachten op je volgende verhaaltje, ‘k word soms ongeduldig als het een dag langer duurt hahahaha … nee, da’s echt waar ;) ... Google Earth gaat dan meteen open, zoom in, zoom uit, vlieg rond etc … meegenieten dus … tot je volgende verhaal weer … xoxox …
Anya () - Donderdag 14 juni 2012 @ 17:06  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.