Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hakatea Bay | Home | Betoverende dansen »

Shell Va'a

Zaterdag 16 juni 2012 @ 15:49 We zijn weer terug in Taiohae baie, de grote baai in Nuku Hiva bij het hoofdstadje. De laatste avond in Hakatea Bay hadden we nog een kampvuur gemaakt en gezellig met de Cornelia gebbq’d en gegeten op het strand. Het is elke avond een samenzijn rond het kampvuur dus langzaam schoven ook andere boten aan, waardoor het weer erg gezellig werd. De volgende ochtend vroeg weg, want we moesten onze gasfles terughalen en kaarten kopen voor het feest van vanavond (zaterdagavond).

Ik ben gisteren lekker heel de dag aan boord gebleven. Heerlijk ge-internet, opgeruimd, gewoon wat aan gekeuteld. Heb het even nodig, even rustig aan doen. Etienne niet, die wordt daar onrustig van, dus die is de kaartjes en gasfles gaan halen en daarna maar boodschappen gaan doen.

Vandaag hoorden we een hoop herrie op de kant. Vanavond is er een groot feest, maar er was duidelijk ook nu al wat te doen. Wij nieuwsgierig natuurlijk en naar de kant. ‘Kano wedstrijden’. Dat noemen ze hier vast anders, want het zijn snelle kano’s met een zij-drijver. Erg leuk, ze kwamen net aan, na meer dan 2 uur peddelen, toen wij op het strand zaten.

Daarna op de prijsuitreiking gewacht, terwijl we lekker wat locale hapjes hebben gegeten. En wat schept mijn grote verbazing? Ze krijgen een pet en shirt uitgedeeld met het Shell-logo erop. Daar wordt ik toch wel nieuwsgierig van, want je ziet hier helemaal niets van Shell, het locale pompstation is van Total. Dus ik, springend tussen Spaanse en Franse woorden, aan de organisator gevraagd waarom Shell een sponsor is. Dat was duidelijk, het Shell-team in Papeete, Shell Va’a, is al 6 jaar achter elkaar de winnaar in dit soort roeiwedstrijden. Dus heeft de organiserende partij hier, Shell gevraagd voor sponsoring. Shell Australië, Vanuatu en Fiji ondersteunen dit. En vorig jaar, het jubileumjaar van dit evenement was heel Shell met familie uitgenodigd. Als ik in Papeete was, moest ik maar bij het team langsgaan, benadrukte hij nog. Heel grappig!! Ik kon zelfs een petje krijgen. Wat leuk en tja, Shell zit toch nog wel een beetje in me, merkte ik hierdoor.

Verder is het vandaag weer bijzonder warm. Het is de komende dagen windstil en dan met name ook hier in de baai. Maar even rustig aan doen, vanavond hebben we een groot feest, wat zeker duurt tot half 2 vannacht vertelde de enthousiaste organisatoren.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.