Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Stille oceaan | Home | Meer kleur »

Stormachtig

Woensdag 27 juni 2012 @ 00:16 Tja, in mijn laatste berichtje had ik het over een spiegelgladde zee…dat was toen. Een paar uur later was het anders. De spiegelgladde zee was veranderd in een donkergrijze kolkende massa met witte schuimkoppen en een wind die daarbij hoort. Dikke storm. En zo is het tot vanochtend vroeg gebleven. Van het eerste rif, al vrij snel naar het tweede tot en met in de laatste mijlen toch ook maar het derde rif. En een vierde rif zou niet hebben misstaan. We hebben alles gehad deze tocht, van windstil tot storm, van wind mee, tot vet wind tegen. De meeste tijd hadden we de wind scherp in, dus golven tegen de boot en af en toe in de kuip. En daarbij, twee dagen lang bijna aan een stuk regen en wat voor regen, bakken!
.
Het was pittig. Weinig geslapen, weinig gegeten, alles nat, alles beurs. Gelukkig is, op de beurse plekken na, wel alles heel gebleven, zowel bij ons als bij La Luna. En ook de stag heeft perfect gehouden.
.
We hadden twee keer per dag contact via de SSB met Cornelia en Boomerang. Boormerang lag al op de Tuamotus en de Cornelia was ook onderweg, met dus hetzelfde ellendige weer. En dan loop je, na zo'n 6 dagen op zee de pas van het Kauehi atol binnen. Tussen de eilandjes met palmbomen werden we, begeleid door intensief springende dolfijnen, naar binnen gesleurd. De squall net daarvoor was langs ons heen gegaan, de zon gaf alles een vriendelijk gezicht. Eenmaal binnen is het zo'n 10 mijl het atol oversteken naar de andere kant en ja hoor, alsof we nog niet genoeg regen hadden gehad, kwam er nog een dikke bui over. Maar nu liggen we heel rustig en stil, in het azuurblauwe water, voor anker. Wat een heerlijkheid. Etienne heeft nog energie te over, die gaat meteen het dorpje verkennen. Ik ben moe en ga de boot maar weer eens bewoonbaar maken, want alles ligt overal. De ene keer lagen we op het linkeroor, de andere keer over rechts en er is ook veel nat. Op 21 juni was hier de winter begonnen, met dat in mijn achterhoofd hang ik onze lange broeken, truien en zeiljassen te drogen.
-----
At 26-6-2012 19:27 (utc) our position was 15°48.94'S 145°06.53'W

een reactie

Hallooo lieverds,
Ik heb zojuist weer even google earth aangeklikt. ...... Whow eej wat een paradijs op aarde om dat te mogen aanschouwen. Neem maar lekker de tijd om dit te ontvangen. Kus van ooons
José () - Woensdag 27 juni 2012 @ 00:41  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.