Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« IJsselmeer zeilen | Home | Wat anders »

Toau

Zaterdag 07 juli 2012 @ 05:11 Gisteren hebben we Fakarava weer verlaten. De uitvaart was stukken minder spectaculair dan de invaart. We zijn heerlijk verder gezeild naar Toau. Het mooie was dat we bij Fakarava op de 'juiste' tijd eruit konden en dan hier weer mooi op de 'juiste' tijd erin. De invaart hier was totaal niet spectaculair, alleen dan dat je de bodem heel goed kon zien met de vissen en de stukken koraal. Dan vraag ik altijd tien keer "hoe diep is het hier?", aan Etienne. Het ondiepste was 7 meter, dus niets aan de hand.
.
Het is weer een schitterend atol met helder water, mooie strandjes en fris groene palmbomen. Ook liggen we hier weer heerlijk rustig. Nou ja rustig…;-) De Boomerang en Cornelia hadden een speelkwartiertje toen we hier aankwamen, er werd gecrost met de waterski van Cornelia en Boomerang was op z'n hardst met de bijboot aan het varen met een surfplank erachter en de jongens erop. Etienne heeft ook nog even gewaterskied. Daarna zijn we gezellig met z'n allen bij de kant gaan snorkelen. Was eigenlijk heel mooi en goed zicht. We hebben een enorme murene gezien en een slakje, geel met paars. Heel bijzonder.
.
Aan het einde van de dag was het borrelen bij Boomerang. Alhoewel het in het begin meer 'haaien vangen' was. Ongelooflijk! Mark gooit z'n hengel uit en meteen heeft hij een haai aan de lijn. Inmiddels was het al donker en we schijnen met een zaklamp het water in, nog meer haaien! Ik heb er 10 geteld, maar er waren er nog veel meer. Geen hele enorme grote, zo'n 1,5 meter. Even later had John een grouper aan de lijn, de haaien werden gek! Eerst eromheen zwemmen, cirkelen en ja hoor, 'hap' en de grouper was weg. Ik geloof dat het even niet de tijd was om daar te gaan zwemmen. Met snorkelen hadden de anderen een haai gezien, niet meer, maar dan zijn ze rustig en kijken ze amper naar je.
.
Vandaag heeft Etienne de romp gepoetst. Na de lange oversteek zaten we bijna tot aan het gangboord onder. Dit ging er heel moeilijk tot niet af. Inmiddels was het aardig opgedroogd en met speciaal spul van Boomerang ging het er nu wel beter af. Verder is het lekker rustig hier en trekt de lucht weer wat open, vanochtend hadden we wat spatjes regen.
-----
At 6-7-2012 22:56 (utc) our position was 15°56.26'S 145°53.12'W


een reactie

mocht je van parels houden, bij Gaston en Valentine / Anse Amiot Bay kun je ze ruilen voor rum, als je nog wat aan boord hebt ;) ... ja, ik lees her en der en schrijf van alles op hahaha … groetjes weer … xoxox …
Anya () - Vrijdag 06 juli 2012 @ 19:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.