Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wat anders | Home | Standaard zeedagje »

Weer verder

Dinsdag 10 juli 2012 @ 07:00 Het blijft een komen en gaan op deze reis. De Tuamotus zijn echt waanzinnig mooi en bijzonder, met name als je van rustig en snorkelen houd. Maar ook een visser en duiker komt hier goed aan zijn trekken. Wij liggen nu voor de laatste avond even te genieten in de pas Amyot aan de andere kant van Toau. Morgen varen we verder naar Tahiti. De bewoonde wereld weer in. Dan is het gedaan met de rust. Sommige plekken verlaat je met wat meer weemoed. Wat hebben we genoten hier van de Tuamotus en wat moet je helaas weer snel verder. Aan de andere kant maakt dat het ook weer spannend en nooit saai. Weer nieuwe dingen te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te ontdekken. Ook kijk ik, als ik eerlijk ben, wel weer uit naar een iets ruimer assortiment in de supermarkt, misschien zelfs uit eten en een barretje. Om nog maar niet te dromen van weer eens winkelen…. Of vraag ik nu teveel? Wij vinden alles leuk, maar wel alles op z'n tijd. Heerlijk genieten van de rust en de bijna onbewoonde gebieden, om daarna weer heerlijk ondergedompeld te worden in de toch wat luxere wereld.
.
De afgelopen dagen horen weer op het lijstje van toppertjes. Zowieso omdat hier schitterend is, ik weet, ik val in herhaling, maar ook omdat we weer een paar keer heerlijk gedoken en gesnorkeld hebben. Dat is toch ook elke keer weer genieten, met al het moois van de onderwaterwereld. De 'coralheads' hier in Toau zijn waanzinnig! Heel veel koraal en heel veel vis. Weer meer en anders dan op andere atollen. We zagen hier namelijk weer papagaaivissen en napoleons! Die hadden we nog niet eerder gezien. Wat hier ook heel veel zit zijn haaien. Je ziet ze heel nieuwsgierig naar je kijken met snorkelen en als er gevist wordt, wordt er geregeld een gevangen (niet door ons, door Cornelia). Gisteren hadden we wat visjes gegeten die we van de locals hadden gekregen. Lekker!
.
Hier in de pas Amyot, liggen we heel beschut. Er is een klein rifje waaromheen je moest om in te varen. Omdat er ook een groot rif ligt aan de binnenkant kun je altijd naar binnen en naar buiten en hoef je dus niet op het tij te letten. Het is hier klein en knus. Er liggen nog 3 andere boten. Dit zijn niet onze NL'se vrienden, Cornelia en Boomerang, die liggen nog op het plekje van gisteren en varen morgen ook door naar Tahiti. We liggen nu tussen de Fransen. Op de kant is een klein dorpje, met natuurlijk een telefooncel en iets wat op restaurant annex bar lijkt. Heel gezellig. Met een drankje in onze hand en een eigengebakken broodje erbij genieten we van een schitterende zonsondergang!
-----
At 10-7-2012 0:38 (utc) our position was 15°48.15'S 146°09.09'W


een reactie

Hoi schatten!Het was weer heel leuk leesvoer je verhalen!
Ik stond een weekje achter,dus ik ben er even lekker voor gaan zitten.Doen jullie wel voorzichtig,snorkelen en duiken bij de haaien!Heel veel lieve groetjes en dikke kus van je mams.
ANNY - Dinsdag 10 juli 2012 @ 09:31  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.