Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Na storm komt de druk… | Home | Mo'orea »

Stadse dingen

Donderdag 19 juli 2012 @ 00:55 Het is altijd weer even heerlijk om in een grote stad te liggen. Veel bedrijvigheid, veel te doen dus, maar ook lekkere supermarkten, winkeltjes, enz. En ook internet, alleen is er dat de laatste dagen wel erg bij in geschoten. Veel te veel andere dingen gedaan.

We hebben twee nieuwe stagen! Voor kenners, de D1’s. Heel fijn en eigenlijk best super snel als je bedenkt dat er een weekend tussen zat. Etienne is samen met Mark (Cornelia) zowat elke dag wel heen en weer gegaan, waardoor het snel was gedaan en zelfs ook het zeil van Cornelia. Daarnaast hebben ze gas gevuld, papieren geregeld voor duty free diesel en zijn er nog meer klusjes zo opgelost. Met het papier voor duty free diesel kun je hier ook duty free drank kopen. Een aantrekkelijk idee, want bier en wijn is hier erg duur. Maar helaas is het duty free ook weer niet zo goedkoop, dus moeten we nog even naar de supermarkt.

Ik heb de boot weer aan kant en ben eergisteren gezellig met Vanessa (Cornelia) en Debby (Boomerang) aan het shoppen geweest. Super leuk en met twee oprecht kritische en eerlijke meiden heb ik mezelf zelfs gehesen in een strakke korte spijkerbroek! Had het zonder hen nooit gedurfd en het is eigenlijk heel gaaf. Verder nog een leuk truitje gescoord en een mooie sarong met Polynesische prints. Helemaal goed dus!

Op 14 juli zijn we overdag nog naar het militaire defilé gaan kijken. Wel grappig en ze hebben nog best veel militairen voor zo’n redelijk klein eiland. Ik kreeg af en toe een beetje het gevoel in een oudere franse film te zitten, met die uitgestreken blanke franse koppen met zo’n gek petje. Grappig!!

Voor ’s avonds hadden we kaarten voor de grootste dans en zang contest hier in Polynesie, HeiVa. Verschillende dagen traden er verschillende groepen op van verschillende eilanden op. Het was een enorm spektakel! De groepen van mannen en vrouwen bestonden soms uit wel meer dan honderd man. Mooie kostuums, mooie zang en mooie dans. Genieten!! En als de dames dan zittend aan het soort van chanten zijn, met de mooie bloemen in het lange donkere golvende haar, met rieten rok en ienie mienie bikini, dan kan ik me voorstellen dat vroeger de zeelui die hier aan wal stapten zich echt betoverd voelde.

Onderdeel van het HeiVa programma waren ook de roei races, HeiVa Va’a en HeiVa Tu’aro, de traditionele sporten. Daar zijn we gisteren naar gaan kijken. En gisteren stond ‘fruit dragen’ op het programma. Met andere woorden, met een bamboo stok met aan weerszijden trossen bananen, ananassen en kokosnoten op je nek een parcour rennen. En deze stok met fruit weegt dan niet minder dan 20 of zelfs 50 kg!! Een geweldig gezicht!

Verder hebben we heerlijk bij de ‘roulottes’ gegeten, caravans die de tafels buiten zetten en heerlijk koken. Van een varkentje aan het spit tot lekkere visjes. Gisterenavond, laatste avond met Boomerang, hebben we gebbq’ed op de steiger. Erg gezellig en lekker! Hamburgers, satéetjes en frietjes. Het was een enerverend avondje, want tijdens de schemer, zagen we om ons heen de kakkerlakken rennen. Ik heb me ingehouden om niet alles bij elkaar te gillen. Er was er zelfs een, met formaat King Kong, zo brutaal om van Debby haar bord te eten! Ik blijf het afstotelijke beesten vinden en we hebben ze dus niet meteen op de bbq gegooid.

Vandaag zijn Etienne en Mark gaan uitklaren bij de Port Captain en later zijn we gezamenlijk nog wat laatste dingen gaan regelen. Gelunched op het industrieterrein bij een snackbar en koffie bij de bouwmarkt. ;-) Vanavond hebben we weer gegeten bij de ‘roulottes’. En morgen, morgen varen we de hoek om, een klein stukje verder.


twee reacties

Hoi Denise, Etienne
leuk weer jullie verhaal! Jullie beleven echt fijne dingen!!
Heel veel plezier verder!
Hier hebben we telkens stortbuien vandaag! En dan weer zon, zoals nu om 18.45 uur.
Liefs
Anky
Anky () - Donderdag 19 juli 2012 @ 08:44

Leuk verhaal en prachtige foto’s! Knappe prestatie!
Webskipper (URL) - Dinsdag 24 juli 2012 @ 04:27  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.