Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Stadse dingen | Home | Knuffelen met de rogg… »

Mo'orea

Woensdag 25 juli 2012 @ 00:06 En dan zijn we alweer een eilandje verder, Mo’orea. Zoals altijd hier, vliegt de tijd. Zeker als je met anderen bent. ;-) We zijn in Papeete de hoek omgevaren naar Marina Taina. Een mega grote marina met heel veel moorings buiten de haven. Wij hebben een mooring opgepakt. Vlakbij de marina zat een hele grote supermarkt. Weer lekker gegeten dus. Fruit de Mer kwam ook aan en dat was mega gezellig! Samen gebbq’ed, ge-happy-hour-ed en geborreld. Gezelligheid alom. Maar ook hebben we gesnorkeld op het rif, vlakbij de moorings. Erg mooi! Sinds hele lange tijd een anemoon gezien, met anemoonvisje.

Gisteren zijn we hier naar Mo’orea gevaren. Wat een tocht weer! Het zou easy zeilen moeten zijn, hier in de Pacific. Nou, wij hebben elke keer mega veel wind. De gribfiles gaven 18 knopen op, het werden er meer dan 30! Alleen op een stukje genua raceten we naar de overkant. Mo’orea en Tahiti liggen niet ver van elkaar, dus dat was fijn. En dan kom je onder het eiland… het is weer een groen, grillig eiland. Maar dan heb je last van eilandwind. Dat houdt in, dat je soms even geen wind hebt, wind van de andere kant of gewoon vet wind. Door de vlagen is het niet relaxed zeilen en ik was dan ook weer blij toen we achter het rif ons anker lieten zakken, in Opunohu Bay. Cornelia ligt gezellig achter ons.

Vandaag zijn we, samen met Cornelia (en in hun snelle dinghy) naar Papetoai gevaren. Eerst stokbroodjes kopen in het dorpje en daarna verder gevaren om roggen te zien, bij (heel toepasselijk) Stingray World. Dat was gaaf!!! Het was een soort zandplaat waarop wel honderden roggen zaten. Sommigen voerden ze, waardoor ze tegen je omhoog klommen. Heel gaaf!! Tussen de roggen zwommen ook een tiental ‘black tip sharks’. Die waren alleen maar wat nieuwsgierig . Het was waanzinnig om zo met en tussen de roggen te zwemmen!!!

Daarna zijn we nog wat gaan lopen. Al kletsenderweg waren we zelfs al zo ver dat we in Cook’s Bay uitkwamen, de andere baai hier. Het begon al te schemeren, dus maar snel omgedraaid. We hebben onze kilometers lopen wel weer gemaakt!twee reacties

Hi Etienne & Denise,
machtig dat filmpje en foto`s.
Weet je …. Laura Dekker met Guppy zit ook in jullie kielzog en is aangekomen in Papeete !
Enjoy your journey and wish you fair winds.
Groetjes,
Arie Groeneweg
Arie Groeneweg () - Woensdag 25 juli 2012 @ 02:33

Lieve Denies, wat lees je toch heerlijk weg:) Ik word zo blij elke weer als ik iets lees:) Ahhh, word er zelf reislustig van:) Daarom gister maar eens een verre reis uitgekozen. Volgend jaar febr/maart gaan Joor en ik naar Mexico, gaaf he:)

Lieverd, ga zo door!!! Geniet, leef, bruis:) Maar volgens mij lukt dat goed.

Ik denk aan je en in gedachten ben je even dichtbij op de bank thuis, weet je nog in 2010?? :)

Hele lieve knuf,
Sietje sis
Sietje sis - Woensdag 25 juli 2012 @ 22:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.