Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Huahine | Home | Maeva Huahine »

Mooi blauw

Donderdag 02 augustus 2012 @ 01:52 Eergisteren zijn we een baai opgeschoven naar Avea Bay. Weer een schitterend stukje wereld in het zuiden van Huahine. We liggen voor een strand met palmbomen, kleinschalig resortje en groene bomen. Aan de andere kant horen en zien we de grote golven op de buitenkant van het rif slaan. We liggen heel rustig en relaxed achter ons anker in weer super blauw water.
.
Huahine is een bijzonder eiland. Het bestaat uit Huahine Nui (groot Huahine) en Huahine Iti (klein Huahine) die aan elkaar verbonden zijn door een grote brug. Huahine is, naast het enorm toeristische Bora Bora en Ra'iatea een oase van rust, met wat pensions, campings en kleinschalige resorts of hotels. Er wonen nog geen 6000 mensen op een oppervlakte van 75 vierkante kilometer. Het hoort nog steeds bij Frans Polynesie, maar dan bij de Society eilanden. Waar ook Tahiti, Mo'orea, Ra'iatea, Bora Bora en nog wat eilanden hier omheen bij horen.
.
Met Cornelia en Aquamante besloten om lekker op het strandje te gaan bbq'en. De mannen gingen eerst nog even kijken of ze nog een vis konden vangen met de hengel of speergun. Ook Etienne is weer aan het vissen. Op Tahiti heeft hij een nieuwe hengel gekocht en van Marc (Cornelia) heeft hij een mooie, serieuze molen gekregen. De lekkere tonijnen en mahi mahi's kunnen dus weer gevangen worden. Helaas werden die nu niet gevangen, maar een ander mooi en lekker visje eindigde na de kip, hamburgers en worstjes toch op onze bbq. Het was super gezellig en het is toch wel bijzonder dat je dan gewoon zo met je voeten in het zand zit, op een plekje hier in Pacific.
.
Gisteren was een 'boothangdag', wat gelezen, geklust, verder weinig gedaan. Het was ook bewolkt met wat spatjes regen. Vandaag gaan we maar wat lopen en morgen gaan we het eiland bekijken met iemand die hier al heel lang woont. Cornelia heeft hem gisteren leren kennen, dus dat wordt wel leuk.
-----
At 01-8-2012 22:38 (utc) our position was 16°48.72'S 150°59.54'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.