Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mooi blauw | Home | Brad Pitt »

Maeva Huahine

Zondag 05 augustus 2012 @ 06:02 Op pad met Marc en Catrina, die al 8 jaar, 4 maanden per jaar op Huahine wonen, werd een dagje later. Hij heeft een hele kleine auto en dat ging niet passen, dus moest hij zijn auto ruilen met een vriendin. Zij is een afstammeling van een 'royal familie' en heeft dus een hele grote car. Prima, dat zit natuurlijk een stuk beter. Marc heeft een heel interessant leven achter de rug, waarin hij voornamelijk als chirurg heeft gewerkt. Ze hebben naast dit huis op Huahine ook een huis in California. We ontmoeten hem die ochtend op z'n 'porch' uitkijkend over de baai waar wij geankerd zijn. Geweldig! En zijn badkamer…dat is het helemaal. Gewoon heel natuurlijk met het koraal op de grond, een oude boomstronk met takken in het midden en verder de wc en douche eromheen. Geweldig!!!
.
Na de 'virgin Pina Colada' (zonder rum) zijn we naar de Marae Anini gelopen. Een offerplaats die wij de dag ervoor al hadden bezocht en waar ze vroeger 'Oro (god van de oorlog) en Hiro (god van de dieven en zeilers, wat een combinatie?) vereerden. Vanaf daar gingen we de berg op om een adembenemend uitzicht te hebben over de baai. Geweldig!! Huahine heeft verschillende bomen en is vrij groen. De hoogste heuvel is maar 699 meter hoog, maar omdat het erg grillig is zijn er verschillende 'hoge' heuvels. We zijn gestopt bij een zaakje waar ze pareo's verkopen, handgeschilderd. Schitterend!! Veel dingen zijn hier mooi en dus te gebruiken of te verkopen, de schelpen, de originele tekeningen, enz. Zeker de tekeningen zijn schitterend en hebben allemaal een betekenis. Dit maakt het verschil tussen bijvoorbeeld een 'tatoa' en een 'tatoo'.
.
We hebben Huahine Nui en Huahine Iti helemaal rondgereden. Bij Faie gestopt om de hele oude, maar ontzettend dikke palingen te voeren en bij uitkijkpunt Belvedere hebben we het eiland van boven kunnen bewonderen. Een lunch in Fare bij een 'caravan' waar ze heerlijke hamburgers en fishburgers verkochten. En ondertussen vertelde Marc van alles van het eiland. Dat Huahine staat voor 'vagina van mooie vrouw' en je van het sap van de bruine kokosnoot in combinatie met azijn een waanzinnig goed middeltje kunt maken tegen kneuzingen en ontstekingen.
.
Bij Maeva zijn we een hike gaan doen, vlakbij Mount Tapu op. Matairea Hill oftewel 'Pleasant Wind Hill' op. Maeva was vroeger, heel vroeger, de plaats waar de eilandhoofden zetelden. Er zijn daarom hier wel zo'n 30 'marae's', heilige plaatsen waar de eilandhoofden samenkwamen om te offeren. Dat deden ze, toentertijd, door mensen te offeren. Voor ons zijn de stenen gewoon mooi strak op elkaar gestapelde hopen en muren. We hebben deze ook al heel veel gezien in de Marquises.
.
Na het eiland uitgebreid bekeken te hebben zijn we aan de cocktails gegaan bij Marc thuis. De perfecte dag werd afgesloten met een bbq. Geweldig om zo met een eiland kennis te maken.
.
Hierna was het wel weer tijd om te gaan en met een brak gevoel (van al de Pina Colada's non-virgin) zijn we gisteren naar Ra'iatea gevaren. Een prima relaxed vaartochtje, waar we de Boomerang ook weer even zagen. We liggen nu in een grote baai waar het heel rustig is. Vandaag een rustig dagje en morgen gaan we het eiland rond, naar een ander plekje.
-----
At 4-8-2012 2:38 (utc) our position was 16°46.55'S 151°25.27'W

twee reacties

Hoi genieters!Want dat is’t daar echt wel,en zeker als je zulke fijne mensen ontmoet.Ik geniet bij de gedachten dat jullie eind
dit jaar een paar weekjes naar NL komen.Lieve groetjes en een
knuffel.
ANNY - Zondag 05 augustus 2012 @ 12:28

met Google Earth er uiteraard (dagelijks) weer bij, begrijp ik dat jullie in Faaroa Bay zijn? ... daar moet ergens een super dinghy tocht het riviertje op zijn, een soort jungle in, waar het muisstil moet zijn … heb ik ook maar van horen zeggen (lezen) hoor hahaha … hier is m’n huisje leeg, di- en woe wat spul (niet veel) bij 2 stellen vrienden brengen, dan woensdag 5 nachtjes werken en daarna definitief naar Giggles … veel spul van is mij al aan boord en nog zijn m’n kastjes niet vol (zo weinig neem ik mee dus) ...spannend allemaal … xox …
Anya () (URL) - Zondag 05 augustus 2012 @ 16:41  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.