Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Brad Pitt | Home | Ingehaald door een va… »

Handtam

Maandag 13 augustus 2012 @ 19:38 Gisteren is mijn 'oververhitte processor' enorm afgekoeld tijdens het snorkelen. Als ik zeg dat het hier koud wordt, overdrijf ik. Maar het wordt wel kouder. Het water, maar ook de buitentemperatuur. 's Avonds moet je echt onder een dekentje slapen en de lange mouwen zijn ook weer uit de kast getrokken. Vandaag waaide het stevig en dan is een t-shirt met lange mouwen echt niet verkeerd. Ook merken we goed dat de dagen langer worden. Dat klopt allemaal prima. We hebben natuurlijk wat maandjes rond de evenaar gebivakkeerd en dan zijn de dagen zo goed als even lang.
.
Het snorkelen in de 'Coral Garden' (koraaltuin) tussen de twee 'motu's' hier is schitterend! Het is vrij ondiep, met her en der brokken koraal. De vissen zijn gewend aan mensen, ze worden hier regelmatig gevoerd en komen dus echt naar je toe. Een visje met de kleuren van mijn vinnen, bleef dan ook gezellig heel de tijd bij mij. Gisteren hebben we de dag afgesloten met een gezellige borrel bij de Alaeris aan boord.
.
Vandaag is Etienne met Mark weer gaan snorkelen in de Coral Garden en natuurlijk met een zo groot mogelijk stokbrood. De vissen aten echt letterlijk uit je hand, zoals je op het filmpje kunt zien en op de foto's in het fotoalbum. Ook grappig dat deze, normaal zo schuwe vissen, hier dus bijna handtam zijn. Ze konden niet echt bijten, maar soms kwam er ook een vis, die familie was van de 'koraaleters' zeg maar, deze hebben een soort papegaaienbek waardoor ze dus echt wel kunnen bijten. Gelukkig is alles goed gegaan.
.
Het is echt een mooi stekkie hier, maar met de af en toe giga wind, wel een hobbelig plekje. De wind neemt nu gelukkig wat af, dus het wordt weer een rustig filmavondje.
-----
At 10-8-2012 22:51 (utc) our position was 16°36.30'S 151°33.47'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.