Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Handtam | Home | Bijzonder feestje »

Ingehaald door een va'a

Dinsdag 14 augustus 2012 @ 19:32 En inderdaad een va’a is een typische Polynesische kano. En ja, daar zijn wij gisteren door ingehaald! Het was niet dat we nu zo langzaam gingen, dik 4,5 knoop. Deze sportieveling haalde eerst Cornelia in, toen ons en ging toen achter een huurboot hangen, die hem niet voorbij wilde laten gaan en steeds meer gas ging geven. Maar hij bleef de boot bij! Wouw, wat een snelheid kunnen ze met zo’n va’a halen. Het is een gaaf gezicht, want die dingen glijden echt door het water. (Foto’s in het foto-album)

We vertrokken gisteren namelijk al vroeg terug naar Ra’iatea. Het zeil van Cornelia kon opgehaald worden. We hebben weer een eindje gelopen, naar de supermarkt en daar geluncht ;-). En later is Etienne nog gaan snorkelen. Ik bleef bij de boot, waar er ook heel veel vissen waren. Er kwam me zelfs een school haaien tegemoet! Of is een school een beetje overdreven voor 6 stuks? Het leken er wel heel veel, die zo op mij afgezwommen kwamen. Maar zoals zo vaak, ze kijken nog niet eens naar je en zwemmen gewoon heel stoer verder onder je door.

Vandaag zijn we naar het Total tankstation gevaren. Aan de straatkant kunnen auto’s tanken, aan de achterkant boten. Grappig!! We zitten weer vol diesel. Duty Free, dus lekker goedkoop! Inmiddels liggen we weer terug voor anker bij Chantier Naval des îles. Het is een lekker rustig plekje hier, alleen wordt het ’s avonds wat onrustiger. Er zitten hier heel veel, hele grote zuigvissen. Ze hebben vast een mooiere naam, maar die weet ik niet. Van die vissen die onderaan een haai geplakt zitten bijvoorbeeld. En ’s avonds gaan ze onze boot kussen, heel leuk, maar ’s nachts worden we wakker van het lawaai.

En morgen…. morgen gaan we naar Bora Bora!! Jawel, ‘ineens’ is het dan zover. Het eiland waar iedereen wel over gehoord heeft. We gaan eens kijken hoe het is.

een reactie

Klinkt goed sis, ben benieuwd naar Bora Bora:)
Hou je in de gaten hoor;) :)

Veel plezier en lieve knuffel,
sissie
xxx
Sietje () - Dinsdag 14 augustus 2012 @ 22:34  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.