Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ingehaald door een va… | Home | Manta's »

Bijzonder feestje

Zaterdag 18 augustus 2012 @ 19:57 Na een mooie dag zeilen met de genaker, varen we de pas door, Bora Bora in. Een grillig groen eiland, omringt door een enorm rif. Dichtbij het rif is het ondiep, waardoor het water het allermooiste azuurblauw kleurt en dan met de strakke blauwe lucht erboven….. het bekende plaatje, zo kennen we Bora Bora. En dat heeft waarschijnlijk, tig jaar geleden, Etienne ertoe gezet een stellig grapje te maken. "Als ik veertig wordt, vier ik mijn verjaardag op Bora Bora!" En dit was ver voor de tijd dat wij überhaupt hadden gedacht de wereld rond te gaan. En wat blijkt….over een tweetal weken wordt Etienne veertig! We zijn dan waarschijnlijk niet meer hier op Bora Bora, maar hij had nooit gedacht, toen hij tig jaren geleden voor het eerst dit grapje maakte, dat we nu, zelfs nog met onze eigen boot, ons huis, in het jaar dat hij veertig wordt, op Bora Bora zijn!! Dat maakt, dat wij hier toch wel met een heel bijzonder gevoel rondvaren en -lopen.
.
We hebben het dan ook meteen maar lekker 'gevierd' door samen met Mark en Vanessa (Cornelia) luxe uit eten te gaan bij de Bora Bora Yacht Club. Weer eens lekker aan de rosé en een heerlijke steak en gamba's, aan een tafeltje boven het water, uitkijkend op je eigen boot! Genieten! En de rekening? Daar moet je niet meer aan denken. ;-)
.
De dag erna zijn we het stadje, Vaitape , eens gaan bekijken. Een grappig plaatsje, omdat het erg op toeristen geënt is, (die zitten hier namelijk genoeg!! Al zijn er 6 grote resorts - waaronder Club Med - al wel dicht!) maar aan de andere kant is het dorpje ook heel erg 'locaal', met een groentemarktje wat de grootte heeft van een grote eettafel.
.
Etienne heeft al een soort van cadeautje gehad, want bij de Bora Bora Yacht Club kun je gebruikmaken van de douches. Is dat nu zo bijzonder? Jazeker, het zijn WARME douches! En dat is toch wel heel heel lekker! Zeker nu, het is overdag wel warm, maar aan de avond-, nacht- en watertemperatuur is duidelijk te merken dat het hier winter is.
.
En om het feest compleet te maken werden we door Wip en Dorit (Contina) uitgenodigd om te komen eten! Dorit had erg lekker gekookt en omdat de Contina van alle gemakken voorzien is, hoefden we zelfs niet af te wassen (vaatwasser!!). Het was een enorm gezellig avondje!
.
Vandaag zijn we verder gevaren en liggen we in de achtertuinen van het Intercontinental Resort & Thalasso Spa Bora Bora en Le Méridien Bora Bora. Wat inhoud dat ons anker ligt in vreselijk blauw water, voor een wit strandje met palmbomen en we worden aan weerszijden (op ruime afstand!) geflankeerd door rietenhuisjes op palen, waar de gewone toerist toch al snel zo'n minimaal 1.000 euro per nacht voor moet betalen. Ik wil niet snoeven hoor… ;-)
.
En als kers op de taart, hebben we vanmiddag gesnorkeld op een van de mooiste plekjes tot nu toe! Heel veel koraal en heel veel vissen. En…6 manta's!!! Ik snap heel goed, dat Etienne hier z'n verjaardag wilde vieren!!!
-----
At 18-8-2012 23:40 (utc) our position was 16°29.46'S 151°42.19'W


twee reacties

Ja, dat begrijp ik wel van Etienne, dat hij daar zijn verjaardag wilde vieren,wie niet!Het is je van harte gegund.
Geniet er maar van!Dat doe ik van jullie belevenissen.
Een lieve groet en dikke kus.
ANNY - Zaterdag 18 augustus 2012 @ 16:55

Wowwww, wat een intuitieve man heb jij:D Echt super zeg dat jullie daar nu zijn en zo genieten!!! Ga zo door:)
Nog max een jaar voordat ik je weer zie:) :) Kijk er naar uit:)

Fijne reis verder en lieve knuf,
Sietje sis
xx
Sietje J () - Zondag 19 augustus 2012 @ 23:10  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.