Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Manta's | Home | Trog, strand, manta e… »

Dag Bora Bora!

Zaterdag 25 augustus 2012 @ 02:44 Dat de tijd vliegt weten we nu wel, maar soms verbaas ik me er weer enorm over. Ik snap niet waar hij heen vliegt en blijft.
.
We zijn namelijk alweer een eiland verder, Maupiti. Ons laatste eiland in French Polynesia. Ik vond het moeilijk om Bora Bora achter ons te laten. Soms pakt een eiland je. En dat is dan niet omdat het er mooi is ofzo, gewoon de energie is goed. En het is er toevallig ook mooi en je kunt er leuke dingen doen. ;-)
.
Een paar dagen geleden zijn we voor anker gegaan bij een wereldberoemde bar/restaurant, Bloody Marys. In de 70-er jaren begonnen met 5 tafels, is het nu een grotere waanzinnig leuk gestylde tent, waar heel veel beroemdheden ons voor zijn geweest. Met het zand tussen je tenen en het rieten dak voelde je je echt helemaal 'in style' en dan nog aan dezelfde tafel als waar Paris Hilton heeft gezeten. Mijn 'marlin' smaakte waanzinnig en ook de spare ribs waren super. Groot voordeel voor de cruiser bij deze tent, je kunt er gratis water tanken. We zitten dus weer afgeladen vol en hoeven voorlopig geen dorst te hebben.
.
De dag erna een baaitje opgeschoven. We lagen tegenover de supermarkt, dus handig voor het boodschappen halen voor het laatste traject naar Nieuw-Zeeland. Maar eerst zijn we eergisteren nog 'even' Mountain Hue opgeklommen, 619 meter hoog. Phoe, en een klim was het! Het was wel waanzinnig schitterend!! Het uitzicht, het geweldig blauwe water met de motu's, het rif en het eiland. Maar ook de begroeiing, langs de basalt rotswand van de berg. Maar het was een klim. Voor het politiebureau linksaf. En daar ging het al omhoog en zo is het de 2,5 uur klim omhoog gebleven. Goed voor de kuiten en de bovenbenen, die we dan ook gisteren en vandaag goed voelen. Op sommige plekken was het bijna 90 graden omhoog en daar hingen dan touwen. Erg handig, maar voor mij, als niet zo'n 'dare devil', waren dit de mindere stukjes. Ik ben zo'n kwartiertje voor de top afgehaakt. Ik kon gewoon niet meer! Wetende, dat we ook weer moesten gaan dalen natuurlijk. Mark, Vanessa en Etienne zijn wel verder omhoog naar de top gegaan, waarbij ze een stuk van zo'n 30-40 meter moesten klimmen via een touw, zo stijl. Helaas hadden ze boven maar een heel kort moment waarbij ze tussen de wolken door konden kijken. Terwijl ik, een stukje lager, een waanzinnig goed en helder uitzicht had op de zuidelijke kant van Bora Bora en zelfs Ra'iatea en Taha'a heel goed kon zien! Eenmaal weer samen hebben we op een plat rotsstukje geluncht om daarna weer fris aan de afdaling te beginnen. Na zo'n totaal 5 uur (incl. omhoog en naar beneden) waren we, met trillende benen van de inspanning, weer op zeeniveau. Het was gaaf!!
.
's Ochtends hadden we al uitgecheckt, dus na het douchen, snel nog wat boodschappen doen. En toen zagen we dat de walvissen (Humpback whales) nog steeds in de baai waren. Dus wij er toch maar even heen. Helaas, maar ook zeer begrijpelijk, hadden ze de regels aangescherpt en mocht je nu niet zwemmen met ze en ook niet te dichtbij komen. Maar we hebben ze wel gezien!! Wij waren niet dichtbij, maar ja, als ze een paar meter naast je dinghy omhoog komen, daar kan ik niets aan doen. Alleen maar schrikken! ;-)
.
Als afsluiting van Bora Bora zijn we nog een biertje gaan drinken in Mak Tai, weer een prachtige tent met zalige live muziek. Daar ook even gezellig met de Happy Bird bijgekletst. En toen was het klaar, eten en de volgende ochtend vroeg weg naar Maupiti. Het was een heerlijk zeildagje met de genaker. Heel veel (Humpback) walvissen en een orca gezien onderweg en net voor de ingang bij Maupiti waren een groepje 'spinner dolphins' heerlijk aan het spelen voor de punt! De pas, het rif door, was een eitje. Het was al dagen rustig weer. De golven en wind staan er, voor 90% van de tijd namelijk recht in, en al het water uit de lagoon, moet er ook via deze weg uit, het kan er dus goed spoken.
.
En wat is het heerlijkste van cruisers? Op het moment dat het anker echt net de grond raakte werden we al uitgenodigd voor de 'potluck' op het strand. Daar zeggen we geen nee tegen! Sateetjes op het vuur en allerlei hapjes van allerlei cruisers. Tot laat lekker kletsen bij het kampvuur!
-----
At 24-8-2012 0:38 (utc) our position was 16°28.40'S 152°15.04'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.