Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dag Bora Bora! | Home | Wachten »

Trog, strand, manta en afscheid

Zondag 26 augustus 2012 @ 17:26 Maupiti heeft weer schitterende witte stranden, van het aller fijnste zand. De laatste dagen staan in het teken van gribfiles, wind, veel of weinig, onstabiel weer, trogs, weerfronten en in dat kader, vertrekken naar Palmerston of nog even wachten? Al weken is het rustig, stabiel weer en nu moeten wij verder gaan en is het onstabiel weer. De weerberichten kennen het woord ‘trog’ ook en gebruiken het overvloedig. ‘Within 48 hrs a through will pass on…’ Wij hebben voor het eerst goed met een trog kennisgemaakt tijdens de oversteek van Nuku Hiva naar de Tuamotus. En laat ik zeggen dat de eerste indruk ons niet zo goed is bevallen, wij mijden trogs dan ook liever. Nu spreken de weerberichten wel over trogs met max 25 knopen wind (6 bft), dus niet van die zware als we eerst hebben ontmoet. Maar dan toch, het woord lokt bij mij geen geruststelling uit. Dus de laatste dagen wordt het weer nauw gevolgd en heeft het hier op de ankerplaats hard gewaaid. Tijdens de trog met max 25 knopen, waaide het toch wel ietsie harder. Maar, na een hele regenachtige dag gisteren, is het vandaag duidelijk rustiger. De wind is ook wat gaan liggen zoals de gribfiles aangaven. De komende dagen blijft het wisselvallig, van windstil tot veel wind, maar het ziet er niet heel erg uit. Voor nu is de planning dan ook, dat we morgen verder varen naar Palmerston, een klein eiland van de Cook Islands. Verwachting is zo’n 6 dagen varen.

Eergisteren hebben we nog wel even heerlijk gesnorkeld. Er is hier een ‘manta cleaning station’. Jawel!! De manta’s komen daarheen om zich te laten ‘poetsen’ door andere visjes. Klinkt wel grappig. We hebben inderdaad veel manta’s gezien en een paar eagle rays, maar het was erg slecht zicht helaas. Daarna verder gevaren om in de pas te snorkelen. Dat was gaaf!! Heel veel, hele grote anemonen, met grote anemoonvisjes. Heel veel koraalvlinders en heel veel andere vissen. Geweldig!! Ik heb ook een hele grote black tip shark gezien, maar die zwom heel rustig en cool voorbij.

Gisteren ons dus overgegeven aan het rustig dagje aan boord. Wat doe je anders als het hard waait en regelmatig regent? Vandaag is het weer ok, met veel zon en een strak blauwe lucht. Maar toch is het een baaldag. We nemen namelijk afscheid van Mark en Vanessa (Cornelia). Zij vertokken vandaag rond de middag al. Hopelijk zien we elkaar weer ‘along the way’. Als je zo’n lange tijd samen op vaart, is het altijd k om gedag te zeggen….

Wij liggen nu bij het dorpje, Vaiea. Nog even een laatste keer internet en morgen stokbrood halen voor vertrek.

twee reacties

Sterkte lieverd!! Zie het voorlopige afscheid als een begin voor iets nieuws:)
Sietje en Joor gaan zaterdagnacht trouwens eindelijk op vakantie, heerlijk naar Lanzarote:) Helaas niet in de buurt om even een knuf te geven. Fijne vaart naar jullie volgende bestemming. Was weer super om jullie te lezen.

Liefs en een kus,
van ons
Sietje en Joor () - Zondag 26 augustus 2012 @ 22:39

Hi Denise en Etienne.
We houden jullie nog steeds in de gaten hoor.
Een fijne vaart vandaag en de rest van de dagen tot de volgende bestemming weer.
Lieve groet Tonny en Frank. x x x
Tonny van Ham () - Maandag 27 augustus 2012 @ 07:17  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.