Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Trog, strand, manta e… | Home | Onderweg »

Wachten

Maandag 27 augustus 2012 @ 23:25 Niets is zo veranderlijk dan het weer. Maar ja, dat wisten we al, met dit onstabiele weer. Vanochtend in de regen al heel vroeg boodschappen gaan doen. De lucht was grauw, zwart en grijs en vol met dikke wolkenpakken. In Nederland blijft het dan zo de hele dag. Vandaag was dat hier ook. We zijn dan ook nog niet vertrokken. Het was namelijk hoofdzakelijk windstil. Bij de gigantische regenbuien zat af en toe wel wat wind, maar die kwam van alle kanten. Geen fijn weer om te gaan dus. Aangezien we ook niet in een mega hurry zijn, toch maar even blijven liggen. De gribfiles geven wat stabieler weer vanaf morgen, dus hopelijk hebben ze gelijk.

Het dorpje is klein, maar erg netjes met verschillende (ook kleine) supermarktjes. Waar ik volgens mij nog nooit over geschreven heb, maar waar ik me toch elke keer over verbaas, zo ook vanochtend hier, zijn de graven. Hier in Frans Polynesia is niet zoiets als een centrale begraafplaats. Nee, de overledenen worden gewoon in de tuin begraven. Heb je een grote tuin, dan krijgen ze een mooi geïsoleerd plekje achteraf. Is je tuin wat kleiner? Tja, dan kan het zijn dat je zelfs in het voortuintje komt te liggen. Zo bijzonder om te zien hoe ze hier met de graven omgaan. In Huahine zag ik een jochie domino zitten spelen met z’n broer. Z’n broer zat op een stoel aan de ene kant van de tafel, het jochie zat op het graf. Ik heb het vaker gezien, het wordt gewoon als onderdeel van de tuin en tuinmeubilair gebruikt. Soms hebben ze een mooi afdakje boven de graven gemaakt en wat is dan praktischer, zodat je was niet verkleurd door de zon, om het dan onder het afdakje te drogen te hangen? Heel bijzonder, zeker omdat er op zo’n andere manier mee omgegaan wordt.

Verder weinig nieuws over vandaag. Het is dan zo’n nutteloos ‘wachtdagje’, gaan we toch nog weg of toch morgen maar. Luik open, even wat frisse lucht en dan snel weer dicht, want het regent alweer. Vanavond zagen we dat de wolken stabieler weer aangeven, dus hopelijk komt er morgen een berichtje, vanaf het water.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.