Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Sportdag | Home | Wedstrijdje »

Motortje, circus, vlooien en vissen

Dinsdag 25 september 2012 @ 19:06 En weer overleed onze buitenboordmotor. Hij maakte nu een geluid wat echt niet hoort bij een motortje. Etienne heeft hem weer gereanimeerd, we hopen dat hij het verder redt tot aan Nieuw-Zeeland. Voor nu hebben we weer even het motortje van Cornelia kunnen lenen. Heel fijn!

Tijdens deze regattaweek zijn er verschillende onderdelen, waaronder ook informatie over Nieuw-Zeeland. Dat is erg handig. Gisteren was er ook een presentatie over walvissen, super interessant! Hierna zijn we naar het Baby Grand Theater gegaan. Enorm lachen! Billy, een knul uit Engeland, is echt een topperformer. Hij heeft ook de ‘leiding’ bij de active events deze week, zoals de pubcrawl, de sportdag enz. En hij runt het Baby Grand Theater. Hilarisch! Er waren maar max 12 zitplaatsen en er konden er nog twee extra tussen geperst worden, maar dat was echt het uiterste. Hij had wat problemen met het geluid, dat deed het helemaal niet, dus was het nog meer improviseren voor hem. Gelukkig hadden wij, als audience, al een biertje op, kenden elkaar allemaal en de stemming zat er goed in, waardoor wij de alarmgeluiden, tromgeroffel en andere spannende muziekjes konden doen tijdens het vlooientheater. Het was erg grappig!

Hierna vertrokken we naar een afscheidsfeest. Op Tonga zitten verschillende studentes vanuit verschillende landen over de hele wereld. Twee studentes biologie vertrokken vandaag terug naar huis (Brazilië) en hadden een groepje uitgenodigd om te komen eten. Het was echt zalig!! Tonijn, dorade,gebakken banaan en zelfs ijs!! Een van de studentes was hier om haar master af te ronden. Zij onderzoekt de vissen die ciguatera hebben (de ziekte waardoor wij de vissen niet kunnen eten) en welke effecten deze ziekte op de vissen hebben. En het bijzondere is, alle speculaties ten spijt, men weet dus nog steeds niet waar ciguatera vandaan komt! Ik dacht dat het een ziekte van de algen in het koraal was. De koraaletende vissen eten deze algen en krijgen het gif in zich. Deze vissen worden weer gegeten door grotere vissen, bijvoorbeeld de barracuda enz. Als wij deze vissen eten, kunnen we erg ziek worden, tot de dood aan toe. Maar er zijn plekken waar ciguatera wel is aan de ene kant van het koraal en niet aan de andere kant. Het grote vraagstuk blijft bestaan dus.

Vandaag is het ‘kids-dag’ in de Regatta week, de mannen (Cornelia, Victory, Aquamante, La Luna) zijn daarom maar gaan duiken op een wrak hier in de baai. Vanavond is er een ‘drag queen show’, dus het wordt waarschijnlijk weer geen avondje rustig thuis. ;-)


een reactie

Fascinerend dat ciguatera onderzoek, ik dacht altijd dat het een soort stapelingsziekte was waarbij vegetariers een klein beetje gif in zich opsloegen en de toppredators het via via het eten van die herbivoortjes het meeste binnenkrijgen en dan giftig om te eten worden, maar dat lijkt nu toch ingewikkelder in elkaar te zitten. Is dit onderzoek al ergens te lezen, dat jullie weten? Jullie beleven wel enorm veel he? Hoop jullie weer te zien als jullie weer naar NL komen, van de winter. Het allerbeste! Hans
Hans - Donderdag 27 september 2012 @ 16:22  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.