Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Motortje, circus, vlo… | Home | Nummer 30 »

Wedstrijdje

Zaterdag 29 september 2012 @ 08:36 Na een hilarische drag-queen show, een in-het-water-gevallen 'swap&trade-meeting' en een informatieve sessie over Nieuw-Zeeland, was het gisteren alweer de laatste dag van de Vava'u Regatta week. En hoe sluit je die passend af? Inderdaad met een regatta en een 'full moon' party!
.
Dus gisterenochtend zaten wij om 9.00 uur al bij de 'Skippersmeeting'. De ralley was van Neiafu naar Ano Beach, waar 's avonds de Full Moon party was. Een tochtje van zo'n 11 mijl. Het was schitterend weer, met iets te weinig wind, maar tussen de eilanden 'tunnelde' het soms aardig. Er waren drie categorieen; onder de 40 foot (waar wij dus in zaten), boven de 40 foot en de catamarans. We gingen precies op tijd over de startlijn, maar dan wel de start van de categorie na ons. Dat verliep dus niet zo soepeltjes. Hierna de baai uit, de bocht om. Erg weinig wind. De grote jongens 'stoven' ons voorbij. Hmm, dat schoot niet op. Toen verschillende spinnakers tevoorschijn kwamen, hebben wij de onze ook maar gehesen. En dat ging super, we haalden verschillende boten in. Het volgende stuk was erg scherp, dus de gennaker kon in de zak. We zijn erg ver doorgevaren in dit rak zodat we in het volgende rak meteen tussen de twee eilanden doorkonden. En dat lukte! Ook kunnen wij wat scherper varen dan anderen boten, waardoor we in dit rak meteen een stuk of vier boten achter ons lieten! Waaronder een catamaran en een paar uit de andere klasse! Dit was ons eerste rally'tje en ik moet zeggen dat ik het toch wel erg leuk vond! We haalden, zoals verwacht, geen prijs. Het was wel een erg leuk dagje, wat ook aardig vermoeiend was en tijd voor lunchen, nee, dat hadden we niet!
.
Eenmaal bij Ano Beach liep het al tegen het einde van de middag en konden we nog even zwemen (afkoelen van het dagje in de zon), boterham eten en toen snel naar de prijsuitreiking. Erg leuk want iedereen kreeg een prijsje!
.
Daarna was het snel omkleden, anti-muggenspul opspuiten en weer naar het strand, voor de 'Full Moon-party'. Hij was nog net niet vol, maar stond wel te stralen aan de heldere lucht. Het was een gave party, met goede muziek en veel gezelligheid. Het leuke is dat je inmiddels al de cruisers kent die hier zijn en dan met een hoop locals erbij was het een aardige groep. Ik had me nog laten strikken voor een 'optreden'. Aangekleed met slierten van licht (breeklichten) en lichtjes op je vingers was het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen op de dansvloer te krijgen. Dat lukte erg goed en het werd een dansende menigte. Na veel biertjes en dansuurtjes gingen we moe weer terug naar de boot.
.
En tot mijn verbazing hebben wij vandaag niet echt een brak dagje. Vanochtend gezellig koffie gedaan bij Victory met ook Cornelia en Aquamante. Morgen gaan we weer eens een ander baaitje bekijken.
-----
At 29-9-2012 1:34 (utc) our position was 18°42.27'S 173°59.32'W


een reactie

Hoi genieters!Wat hebben jullie weer een fantastische dag gehad.
En dan schrijf je,geen brak gevoel de andere dag,volgens mij is dat omdat je zo genoten hebt.Blijf zo genieten,ik geniet van je
verhalen.
Veel liefs en dikke knuffel van je mams.
ANNY - Zondag 30 september 2012 @ 10:58  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.